Lettukestit mummolan tapaan | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perinteiset letut

Lettukestit mummolan tapaan

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Muistatko vielä mummolan lettukestit? Paista maailman herkullisimmat letut itse ja tarjoile ne hillon, kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden kera.

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
5 dl
Maitoa
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

lisäksi

50 g
Margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Riko kananmunat juomalasiin ja kaada ne sitten kulhoon. Vatkaa vispilällä sen verran, että kananmunien rakenne rikkoutuu. Kaada maito kananmunien joukkoon ja sekoita. Lisää vehnäjauhot, sokeri ja suola. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Jätä taikina huoneenlämpöön turpoamaan 30 minuutiksi.

2

Kun taikina on turvonnut, laita paistinpannu liedelle ja säädä liesi keskilämmölle. Laita 1 tl margariinia pannulle ja anna sen sulaa. Ota keittokauhaan noin 1 dl taikinaa ja kaada se pannulle. Nosta pannun reunaa varovasti ja pyörittele pannua niin, että taikina leviää isoksi letuksi. Paista lettua noin 2 minuuttia, kunnes sen pinta on hyytynyt ja reuna alkaa ruskistua. Käännä lettu paistinlastalla. Paista toiselta puolelta noin 1 minuutti. Siirrä lettu paistinlastalla lautaselle. Paista kaikki letut samalla tavalla.

Vinkki! Kun annat lettutaikinan turvota puoli tuntia ennen paistamista, letut pysyvät paremmin kasassa ja paistaminen on helpompaa.

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.4.2018
Muokattu: 10.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

539

129

5,1 g

1,6 g

15,6 g

3,8 g

0,6 g

4,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli