Riko kananmunat juomalasiin ja kaada ne sitten kulhoon. Vatkaa vispilällä sen verran, että kananmunien rakenne rikkoutuu. Kaada maito kananmunien joukkoon ja sekoita. Lisää vehnäjauhot, sokeri ja suola. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Jätä taikina huoneenlämpöön turpoamaan 30 minuutiksi.
Kun taikina on turvonnut, laita paistinpannu liedelle ja säädä liesi keskilämmölle. Laita 1 tl margariinia pannulle ja anna sen sulaa. Ota keittokauhaan noin 1 dl taikinaa ja kaada se pannulle. Nosta pannun reunaa varovasti ja pyörittele pannua niin, että taikina leviää isoksi letuksi. Paista lettua noin 2 minuuttia, kunnes sen pinta on hyytynyt ja reuna alkaa ruskistua. Käännä lettu paistinlastalla. Paista toiselta puolelta noin 1 minuutti. Siirrä lettu paistinlastalla lautaselle. Paista kaikki letut samalla tavalla.
Vinkki! Kun annat lettutaikinan turvota puoli tuntia ennen paistamista, letut pysyvät paremmin kasassa ja paistaminen on helpompaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
539
129
5,1 g
1,6 g
15,6 g
3,8 g
0,6 g
4,8 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli