Lihapullahodari | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lihapullahodarit

Lihapullahodari

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Makoisat hodarit syntyvät valmiista hot dog -sämpylöistä ja lihapullista. Valmista lihapullille tulinen tomaattikastike. Hodarit maistuvat vaikkapa rennoissa juhlissa tai kevään pihatalkoissa.

Ainekset

10 kpl
Pientä hot dog -sämpylää
20 kpl
(valmista) lihapullaa
2 dl
Mozzarellaraastetta

tulinen tomaattikastike

1 kpl
(200 g) paseerattua tomaattia
2 rkl
Tomaattisosetta
2 tl
Fariinisokeria
2 tl
Sambal oelek -chilitahnaa
1 kpl
Raastettu valkosipulinkynsi
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista tomaattikastike. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

2 tl
Fariinisokeria
Suolaa
1 kpl
Raastettu valkosipulinkynsi
Rouhittua mustapippuria
2 tl
Sambal oelek -chilitahnaa
1 kpl
(200 g) paseerattua tomaattia
2 rkl
Tomaattisosetta
2

Avaa sämpylät uunipellille. Halkaise lihapullat ja lämmitä ne pannulla tai mikrossa.

20 kpl
(valmista) lihapullaa
10 kpl
Pientä hot dog -sämpylää
3

Täytä sämpylät lihapullilla ja valuta päälle kastiketta. Jaa pinnalle juustoraaste. Paahda hodareita kuumien grillivastusten alla muutama minuutti.

2 dl
Mozzarellaraastetta
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.4.2015
Muokattu: 25.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

743

177

9,1 g

3,7 g

14,3 g

1,9 g

1,3 g

9,0 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Mozzarellaraastetta,

2 rkl Tomaattisosetta,

2 tl Sambal oelek -chilitahnaa,

1 kpl Raastettu valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli