Limellä maustettu marjahillo - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Limellä maustettu marjahillo

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
30 min
Tässä hillossa maistuu raikas lime. Voit käyttää hilloon vadelmia, mansikoita, mustikoita tai herukoita.
Jaa Somessa

Ainekset

4 l
Marjoja (esim. vadelmia, mustikoita, herukoita, mansikoita)
1/2 dl
Vettä
1/2 dl
Limenmehua
1 kg
Hillosokeria
2 - 3 kpl
Limen hienoksi raastettu kuori

Näin teet

1

Puhdista ja perkaa marjat tarvittaessa. Huuhtele ne kylmällä vedellä, jos on tarpeen. Paloittele isokokoiset marjat pienemmiksi.

2

Mittaa kattilaan vesi, limenmehu ja marjat. Kuumenna keskilämmöllä ja kannen alla, kunnes marjoista alkaa muodostua vesihöyryä.

3

Lisää hillosokeri ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia marjojen kuoren kovuudesta ja kypsyysasteesta riippuen. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Sekoita välillä.

4

Nosta kattila pois levyltä ja anna hillon jäähtyä välillä sekoitellen. Kuori pinnalta tarvittaessa vaahtoa. Mausta hillo lopuksi raastetulla limetinkuorella.

5

Annostele hillo hyvin puhdistettuihin lasipurkkeihin ja sulje tiiviisti. Anna purkkien jäähtyä ja siirrä ne jääkaappiin. Hillo hyytyy lopulliseen koostumukseensa noin vuorokaudessa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 6.8.2012
Muokattu: 8.7.2019