Limetillä maustettu marjahillo - Yhteishyvä

Limetillä maustettu marjahillo

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

4 l
Marjoja (esim. vadelmia, mustikoita, herukoita, mansikoita)
1/2 dl
Vettä
1/2 dl
Limetinmehua
1 kg
Hillosokeria
2 - 3 kpl
Limetin hienoksi raastettu kuori

Näin teet

1

Puhdista ja perkaa marjat tarvittaessa. Huuhtele ne kylmällä vedellä, jos on tarpeen. Paloittele isokokoiset marjat pienemmiksi. Mittaa kattilaan vesi, limetinmehu ja marjat. Kuumenna keskilämmöllä ja kannen alla, kunnes marjoista alkaa muodostua vesihöyryä.Lisää hillosokeri ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia marjojen kuoren kovuudesta ja kypsyysasteesta riippuen. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Sekoita välillä.Nosta kattila pois levyltä ja anna hillon jäähtyä välillä sekoitellen. Kuori pinnalta tarvittaessa vaahtoa. Mausta hillo lopuksi raastetulla limetinkuorella.Annostele hillo hyvin puhdistettuihin lasipurkkeihin ja sulje tiiviisti. Anna purkkien jäähtyä ja siirrä ne jääkaappiin. Hillo hyytyy lopulliseen koostumukseensa noin vuorokaudessa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 6.8.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa