Limettigraavattu lohi ja piparjuurismetana | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Limettigraavattu lohi ja piparjuurismetana

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Tarjoa graavilohta piparjuurismetanan kera. Limettigraavaus antaa lohelle raikkaan maun. Tarjoa graavilohta joulun ajan kalapöydässä tai kevyenä ateriana salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

700 g
Lohifileetä
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
2 tl
Sokeria
2 kpl
Limetin raastettu kuori
1/2 kpl
Limetin mehu

piparjuurismetana

1 kpl
(120 g) smetanaa
2 rkl
Piparjuuriraastetta
1/2 dl
Kermavaahtoa
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi lohifileestä ruodot pois. Ripottele fileen päälle suola, sokeri ja limetin kuoriraaste. Valuta päälle limettimehu. Kääri kala voipaperiin ja kelmuun ja siirrä pakastepussiin. Anna fileen maustua jääkaapissa painon alla noin 8 tuntia tai yön yli. Pyyhi suola kalan pinnasta ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Sekoita piparjuurismetanan ainekset ja tarjoile graavikalan kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

784

187

14,6 g

5,2 g

1,1 g

1,1 g

13,4 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Karkeaa merisuolaa,

Limetin raastettu kuori,

2 rkl Piparjuuriraastetta,

Sokeria,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli