Limettimarinoidut silakat - Yhteishyvä

Limettimarinoidut silakat

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Silakkafileitä
5 dl
Vettä
2 tl
Suolaa

MARINADI:

1 dl
Öljyä
1/2 dl
Valkoista balsamiviinietikkaa
1 rkl
Sokeria
Suolaa
1 tl
Roseepippuria

LISÄKSI:

1 kpl
Limetti ohueksi viipaloituna
3 rkl
Hienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa, ruohosipulia)

Näin teet

1

Poista fileistä nahka. Sekoita kulhossa etikka, vesi ja suola, kunnes suola on liuennut. Nosta silakat likoamaan etikka-suolaveteen vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. Valuta silakat. Sekoita marinadin ainekset ja nostele puhtaisiin purkkeihin kerroksittain silakkafileitä, limettiviipaleita, yrttejä ja marinadia. Silakat ovat valmiita nautittaviksi vuorokauden kuluttua, mutta ovat parhaimmillaan noin 2 päivän päästä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa