Lohikiusaus | Kiusaukset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohikiusaus

Lohikiusaus

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista maukas lohikiusaus kylmäsavustetusta kirjolohesta. Valmiin peruna-sipulisekoituksen ja maustetun ruokakerman ansiosta kiusaus syntyy vaivatta.

Ainekset

200 g
kylmäsavustettua kirjolohta
30 g
(1 ps) tilliä
1 rkl
rypsiöljyä
1 kg
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
5 dl
(2 rs) maustettua ruokakermaa (esim. sipuli)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 220 asteeseen. Suikaloi lohi ja hienonna tilli.

200 g
kylmäsavustettua kirjolohta
30 g
(1 ps) tilliä
2

Öljyä korkeareunainen uunivuoka. Laita puolet peruna-sipulisekoituksesta vuoan pohjalle. Levitä päälle lohisuikaleet, tillisilppu ja valkopippuri. Lisää päälle loput perunoista. Kaada ruokakermat vuokaan.

1 rkl
rypsiöljyä
1 kg
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
5 dl
(2 rs) maustettua ruokakermaa (esim. sipuli)
3

Kypsennä kiusausta uunissa 50–60 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi salaatin kera.

Resepti:
Aila Pakarinen, Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1901

454

21,8 g

9,8 g

41,3 g

7,3 g

3,0 g

20,5 g

2,0 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli