Lohikiusaus - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohikiusaus

Lohikiusaus
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
220°C
Ruokavalio
Valmista maukas lohikiusaus kylmäsavustetusta kirjolohesta. Valmiin peruna-sipulisekoituksen ja maustetun ruokakerman ansiosta kiusaus syntyy vaivatta.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
kylmäsavustettua kirjolohta
30 g
(1 ps) tilliä
1 rkl
rypsiöljyä
1 kg
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
5 dl
(2 rs) maustettua ruokakermaa (esim. sipuli)

Näin teet

1

Säädä uuni 220 asteeseen. Suikaloi lohi ja hienonna tilli.

200 g
kylmäsavustettua kirjolohta
30 g
(1 ps) tilliä
2

Öljyä korkeareunainen uunivuoka. Laita puolet peruna-sipulisekoituksesta vuoan pohjalle. Levitä päälle lohisuikaleet, tillisilppu ja valkopippuri. Lisää päälle loput perunoista. Kaada ruokakermat vuokaan.

1 rkl
rypsiöljyä
1 kg
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
5 dl
(2 rs) maustettua ruokakermaa (esim. sipuli)
3

Kypsennä kiusausta uunissa 50–60 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi salaatin kera.

Resepti
Aila Pakarinen, Anu Brask
Kuvat
Juha Salminen
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 7.1.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja41 g165 g
Proteiinia21 g82 g
Rasvaa22 g87 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj1901 7603
Energiaa kcal454 1816

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja41 g165 g
Proteiinia21 g82 g
Rasvaa22 g87 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj1901 7603
Energiaa kcal454 1816
Resepti
Aila Pakarinen, Anu Brask
Kuvat
Juha Salminen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.