Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kylmäsavulohikiusaus

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista maukas lohikiusaus kylmäsavustetusta kirjolohesta. Valmiin peruna-sipulisekoituksen ja maustetun ruokakerman ansiosta kiusaus syntyy vaivatta.

Ainekset

200 g
kylmäsavustettua kirjolohta
30 g
(1 ps) tilliä
1 rkl
rypsiöljyä
1 kg
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
5 dl
(2 rs) maustettua ruokakermaa (esim. sipuli)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 220 asteeseen. Suikaloi lohi ja hienonna tilli.

200 g
kylmäsavustettua kirjolohta
30 g
(1 ps) tilliä
2

Öljyä korkeareunainen uunivuoka. Laita puolet peruna-sipulisekoituksesta vuoan pohjalle. Levitä päälle lohisuikaleet, tillisilppu ja valkopippuri. Lisää päälle loput perunoista. Kaada ruokakermat vuokaan.

1 rkl
rypsiöljyä
1 kg
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
5 dl
(2 rs) maustettua ruokakermaa (esim. sipuli)
3

Kypsennä kiusausta uunissa 50–60 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi salaatin kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen, Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
Julkaistu: 20.1.2008
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

454

1901

21,8 g

9,8 g

41,3 g

7,3 g

3,0 g

20,5 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli