Luumukerma - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumukerma

Luumurahka kuivatuista luumuista
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Perinteinen luumurahka valmistuu kuivatuista luumuista joita liotetaan sitruunaisessa vedessä. Luumut pehmenevät ja maustuvat meheviksi liottamalla niitä miedolla lämmöllä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(noin 250 g) kuivattuja tai puolipehmeitä kivettömiä luumuja
4 dl
Vettä
2 kpl
Sitruunaa
1 kpl
Kanelitanko katkaistuna

LISÄKSI:

1 kpl
(2 dl) kuohukermaa tai creme vispiä (2,5 dl)
1 - 2 tl
Vaniljasokeria
Sokeria
(hienonnettua kanelia)

Näin teet

1

Liota luumuja sitruunaviipaleiden ja kanelitangon palasten kanssa vedessä kunnes ne pehmenevät ja keitä ne sitten tai keitä ne liottamatta hyvin miedolla lämmöllä pehmeiksi. Luumuja voi olla enemmänkin, jos haluat. Tarkoitus on, että niistä tulee isoja ja meheviä ja lähes kaikki neste imeytyy niihin.Voit kypsentää luumut vaikkapa edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa ruoan lopulliseen valmistamiseen asti.

1 kpl
(noin 250 g) kuivattuja tai puolipehmeitä kivettömiä luumuja
2 kpl
Sitruunaa
1 kpl
Kanelitanko katkaistuna
4 dl
Vettä
2

Jäähdytä luumut. Poista sitruunaviipaleet ja kanelitangot. Vaahdota kerma. Lisää luumut, vaniljasokeri ja maun mukaan sokeria ja luumujen keitinlientä. Voit lisätä joukkoon myös ripauksen kanelia. Tarjoa jälkiruoka viileänä tai kylmänä.

1 kpl
(2 dl) kuohukermaa tai creme vispiä (2,5 dl)
1 - 2 tl
Vaniljasokeria
Sokeria
(hienonnettua kanelia)
Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 10.12.2004
Muokattu: 15.5.2019