Liota luumuja sitruunaviipaleiden ja kanelitangon palasten kanssa vedessä kunnes ne pehmenevät ja keitä ne sitten tai keitä ne liottamatta hyvin miedolla lämmöllä pehmeiksi. Luumuja voi olla enemmänkin, jos haluat. Tarkoitus on, että niistä tulee isoja ja meheviä ja lähes kaikki neste imeytyy niihin.Voit kypsentää luumut vaikkapa edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa ruoan lopulliseen valmistamiseen asti.
Jäähdytä luumut. Poista sitruunaviipaleet ja kanelitangot. Vaahdota kerma. Lisää luumut, vaniljasokeri ja maun mukaan sokeria ja luumujen keitinlientä. Voit lisätä joukkoon myös ripauksen kanelia. Tarjoa jälkiruoka viileänä tai kylmänä.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.