Makaronilaatikko
Ainekset
Valmistus
Keitä makaronit miedosti suolalla maustetussa vedessä (2 l vettä, ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta makaronit ja kaada takaisin kattilaan.
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipuli ja mausteet pannulle. Paista vielä muutama minuutti. Sekoita jauhelihaseos makaronien joukkoon ja kaada seos uunivuokaan (vetoisuus 3 l).
Riko munat kulhoon ja sekoita maito joukkoon. Kaada munamaito tasaisesti vuokaan.
Paista laatikkoa 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Tarjoa makaronilaatikko salaatin kanssa.
Vinkki: Voit korvata yrtit ja pippurin pizzamausteella.
Vinkki: Saat laatikosta kasvisversion, kun kuullotat sipulin öljyssä (1 rkl), lisäät joukkoon 2 ½ dl tummaa soijarouhetta ja 1 dl vettä. Mausta seos ja paista, kunnes vesi on imeytynyt rouheeseen.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
659
2758
18,0 g
6,3 g
74,8 g
9,3 g
6,5 g
45,0 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli