Makea joululimppu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Makea joululimppu

Makea joululimppu

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Ei joulua lman joululimppua. Tällä ohjeella saat leipään ihanan makeuden.

Ruokavaliot

Ainekset

5 dl
Piimää
50 g
Hiivaa
2 dl
Siirappia
1 rkl
Jauhettua pomeranssinkuorta
1 tl
Fenkolia
1 rkl
Suolaa
6 dl
Ruisjauhoja
7 - 8 dl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Liota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Sekoita joukkoon siirappi, mausteet ja ruisjauhot. Alusta vehnäjauhojen kanssa tasaiseksi taikinaksi. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota noin 45 minuuttia peitettynä lämpimässä paikassa. Leivo taikinasta hieman jauhoja apuna käyttäen 2 pitkää tai pyöreää limppua. Anna leipien kohota vielä noin tunnin ajan liinalla peitettynä. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 3.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.