Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makkara-perunasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tutut herkut, makkaraperunat ja perunasalaatti, yhdistyvät tällä kertaa salaatissa.

Ainekset

8 kpl
Perunaa (kiinteä lajike)
2 kpl
Kevätsipulia
1/2 dl
Majoneesia
1/2 dl
Kermaviiliä
2 rkl
Kapriksia
1 rkl
Sinappia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
1 kpl
Braatvurstia

Lisäksi

4 kpl
Sitruunanlohkoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä pestyt perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä), noin 20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.

8 kpl
Perunaa (kiinteä lajike)
1/2 tl
Suolaa
2

Kuori ja paloittele perunat kulhoon. Hienonna kevätsipulit. Sekoita sipulit, majoneesi, kermaviili, kaprikset, sinappi ja mausteet keskenään ja pyöräytä kastike perunoiden joukkoon.

8 kpl
Perunaa (kiinteä lajike)
2 kpl
Kevätsipulia
1/2 dl
Majoneesia
1/2 dl
Kermaviiliä
1 rkl
Sinappia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
2 rkl
Kapriksia
3

Paloittele makkarat ja ruskista ne pannulla tai grillaa makkarat kokonaisina ja paloittele kuumina. Annostele makkarat salaatin päälle. Viimeistele sitruunalohkoilla. Tarjoa makkara-perunasalaatti sitruunalohkojen kanssa.

1 kpl
Braatvurstia
4 kpl
Sitruunanlohkoa

Vinkki: Kokeile salaattiin myös chorizoa tai muita mausteisia makkaroita.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.4.2018
|
Muokattu: 29.7.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

255

1070

15,8 g

3,3 g

21,5 g

2,0 g

1,3 g

5,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Kevätsipulia,

2 rkl Kapriksia,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) mustapippuria,

Sitruunanlohkoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli