Mango-tuorejuustokakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mango-tuorejuustokakku

Mangojuustokakku
Kappaleita
10
Valmistusaika
Useita tunteja
Ruokavalio
Ihanan raikas suklaakeksipohjainen juustokakku maistuu mangolle. Annan kakun hyytyä 1-2 tuntia ennen tarjoilua.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

160 - 180 g
suklaatäytekeksejä
50 g
Sulatettua rasvaa

TÄYTE

2 kpl
(500 g) säilykemangoa
250 g
Maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl
Vispauvaa vanilliinikastiketta
8 kpl
Liivatelehteä
1 rkl
Sitruunamehua

PINNALLE

1 kpl
Säilykemangoa
2 kpl
Liivatelehteä

Näin teet

1

Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon kylmään veteen. Valmista pohja. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi ja lisää sulatettu rasva. Sekoita hyvin monitoimikoneessa. Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi. Painele keksimurutaikina vuoan pohjalle ja laita kylmään odottamaan.Valmista täyte. Soseuta mangot. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunanmehuun. Sekoita tuorejuuston joukkoon liivatelehdet, mangosose ja vaahdotettu vanilliinikastike.Kaada täyte vuokaan pohjataikinan päälle ja anna hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.Valmista pinnalle mangohyytelö. Soseuta mangot. Liuota kaksi liotettua liivatelehteä tilkkaan kuumaa sitruunanmehua. Sekoita soseutettu mango joukkoon. Kaada hyytelö kakun päälle ja anna hyytyä 1-2 tuntia.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 15.5.2019