Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kirkas perunasalaatti

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausta perunasalaatti punasipulilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja kapriksilla. Kirkkaan perunasalaatin voi tehdä sekä varhaisperunoista että talvisista perunoista. Maukas, maidoton ja munaton perunasalaatti on hyvä valinta juhlien buffetpöytään.

Ainekset

800 g
perunoita (keitettyinä ja jäähdytettyinä)

Kastike

1 kpl
Punasipuli
6 kpl
aurinkokuivattua tomaattia
1/2 kpl
(ruukkua) persiljaa
1 rkl
kapriksia
1 rkl
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä ja jäähdytä perunat etukäteen kylmiksi. Kuori perunat tarvittaessa ja paloittele ne.

800 g
perunoita (keitettyinä ja jäähdytettyinä)
2

Hienonna kuorittu sipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja persilja. Siirrä kulhoon ja lisää kaprikset, etikka ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 kpl
Punasipuli
6 kpl
aurinkokuivattua tomaattia
1/2 kpl
(ruukkua) persiljaa
1 rkl
kapriksia
1 rkl
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Kääntele kastike perunoiden joukkoon. Anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 1.6.2010
|
Muokattu: 6.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

229

961

9,0 g

0,8 g

29,8 g

4,3 g

2,8 g

4,3 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli