Maukas sienipiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maukas sienipiirakka

Maukas herkkusienipiirakka
Annokset
8
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
200°C
Tämä herkkusienipiirakka maistuu hyvin illanistujaisissa tai miksei lounaanakin.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

75 g
Margariinia
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Leivinjauhetta
3/4 dl
Vettä

TÄYTE:

400 g
Herkkusieniä
1 kpl
Sipuli
1/2 kpl
Purjoa
200 g
Tuorejuustoa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 kpl
Rasiaa kirsikkatomaatteja
Suolaa ja mustapippuria

Näin teet

1

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja margariini kulhossa murumaiseksi. Lisää leivinjauhe ja vesi, sekoita tasaiseksi. Voitele piirasvuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan. Valmista täyte. Harjaa sienet puhtaiksi ja paloittele. Kuori ja paloittele sipuli. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Paista sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut ja siirrä ne kulhoon odottamaan. Lisää pannulle öljy, hienonnettu sipuli ja purjo. Kuullota, kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita täytteeseen sienet, sipuli, purjo, tuorejuusto ja kananmunat. Kaada täyte pohjan päälle ja lisää pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit. Paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia.

2

Voitele piirasvuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.

3

Valmista täyte. Harjaa sienet puhtaiksi ja paloittele. Kuori ja paloittele sipuli. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Paista sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut ja siirrä ne kulhoon odottamaan.

400 g
Herkkusieniä
1 kpl
Sipuli
1/2 kpl
Purjoa
4

Lisää pannulle öljy, hienonnettu sipuli ja purjo. Kuullota, kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita täytteeseen sienet, sipuli, purjo, tuorejuusto ja kananmunat. Kaada täyte pohjan päälle ja lisää pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit.

200 g
Tuorejuustoa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 kpl
Rasiaa kirsikkatomaatteja
Suolaa ja mustapippuria
5

Paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.2.2007
Muokattu: 15.10.2019