Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maukkaat lihapullat

timer-icon30 min
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Lihapullien perustaikina ja kermakastike on yksi Yhteishyvän lukijoiden suosikkiresepteistä. Nämä maukkaat lihapullat maistuvat koko perheelle.

Ainekset

1 dl
Korppujauhoja
2 dl
Vettä (tai kermaa tai kermaviiliä)
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Kananmuna
2 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
400 g
Jauhelihaa

Kermakastike

1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
2 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Vettä
2 dl
Ruokakermaa
1/2 dl
Omenasosetta
2 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Sinappia
25 g
(1 rkl) tomaattipyreetä
(ruohosipulia tai kevätsipulia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~24
90
/yht. 14 tuotetta
(hinta Prismassa 28.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Sekoita korppujauhot nesteeseen ja anna imeytyä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla.

1 dl
Korppujauhoja
2 dl
Vettä (tai kermaa tai kermaviiliä)
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
2

Lisää sipuli, muna, mausteet ja jauheliha korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.

1 kpl
Kananmuna
2 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
400 g
Jauhelihaa
1 tl
Suolaa
3

Kostuta kädet vedellä. Pyörittele seos lihapulliksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista lihapullat kypsiksi uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

4

Valmista kastike. Kuullota kastiketta varten hienonnettu sipuli öljyssä. Sekoita vehnäjauhot veteen ja lisää pannulle. Anna kiehua hetki. Lisää kerma ja omenasose. Mausta soijalla, sinapilla ja tomaattipyreellä. Tarkista maku.

2 rkl
Soijakastiketta
1 kpl
Sipuli
1/2 dl
Omenasosetta
1 rkl
Öljyä
2 rkl
Vehnäjauhoja
25 g
(1 rkl) tomaattipyreetä
2 dl
Ruokakermaa
1 rkl
Sinappia
3 dl
Vettä
5

Lisää lihapullat kastikkeeseen tai tarjoa kastike ja lihapullat erikseen. Viimeistele halutessasi silputulla ruoho- tai kevätsipulilla.

(ruohosipulia tai kevätsipulia)
Miltä maistui?(69 arviota)
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 19.5.2005
|
Muokattu: 18.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

174

730

12,0 g

4,0 g

7,3 g

2,8 g

0,5 g

9,3 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(ruohosipulia tai kevätsipulia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli