Leikkaa punakaalin kanta pois ja tee viillot kannan ympärille, jotta lehdet irtoavat. Keitä punakaalia suolalla maustetussa vedessä, kunnes lehdet irtoavat. Irrota lehtiä pihdeillä vähitellen, kunnes ne irtoavat. Laita ryöpätyt lehdet sitruunamehulla maustettuun kylmään veteen jäähtymään, jotta punakaalin väri säilyy.
Lisää teriyaki-broilerwokki punakaalilehtien sisälle ja kääri rullalle. Laita punakaalikääryleet uunivuokaan.
Sekoita keskenään soijakastike, hunaja ja suola ja levitä kääryleiden pinnalle. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kääryleet ovat lämpimiä ja hieman pehmenneet.
Sekoita huoneenlämpöisen maapähkinävoin joukkoon soijakastike, chilijauhe ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
546
131
7,5 g
1,0 g
8,5 g
6,3 g
1,8 g
5,8 g
5,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
0,5 tl chilijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli