Mehevä jauhelihalasagne | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mehevä jauhelihalasagne

Mehevä jauhelihalasagne

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Klassinen jauhelihalasagne on arkiruokien aatelia. Valmistus vie hiukan aikaa, mutta mehevyys ja maku palkitsevat vaivan.

Ainekset

jauhelihakastike

400 g
Naudanjauhelihaa
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(70 g) tomaattipyreetä
1 tl
Basilikaa
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
(500 g) tomaattimurskaa
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio

juustokastike

2 rkl
Voita tai margariinia
1 dl
Vehnäjauhoja
1 l
Maitoa
1 kpl
(250 g) sulatejuustoa
1/4 tl
(¼ tl) valkopippuria
3/4 tl
(¾ tl) suolaa

lisäksi

12 kpl
Lasagnelevyä
1 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipuleita hetki, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoita. Kaada tomaattimurska ja vesi joukkoon. Lisää liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen juustokastikkeen valmistuksen ajan.

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti, kunnes se sakenee. Lisää sulatejuusto vähän kerrallaan kastikkeeseen. Sekoita, k...
2

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti, kunnes se sakenee. Lisää sulatejuusto vähän kerrallaan kastikkeeseen. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Säädä uuni 200 asteeseen. Kokoa lasagne vuokaan. Levitä alimmaksi kerros jauhelihakastiketta. Laita päälle kerros lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Tee näin seuraavat kerrokset.
3

Säädä uuni 200 asteeseen. Kokoa lasagne vuokaan. Levitä alimmaksi kerros jauhelihakastiketta. Laita päälle kerros lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Tee näin seuraavat kerrokset.

Laita päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Lisää juustoraaste pinnalle. Paista lasagnea uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä kevyesti foliolla peitettynä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.
4

Laita päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Lisää juustoraaste pinnalle. Paista lasagnea uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä kevyesti foliolla peitettynä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Amanda Aho
Julkaistu: 10.9.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2496

596

19,0 g

8,4 g

77,1 g

8,3 g

3,7 g

26,3 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl Valkosipulinkynttä,

1 tl Basilikaa,

1 tl Timjamia,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl rouhittua mustapippuria,

3 dl Vettä,

0,25 tl (¼ tl) valkopippuria,

0,75 tl (¾ tl) suolaa,

1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli