Mehevä jauhelihalasagne - Yhteishyvä

Mehevä jauhelihalasagne

Mehevä jauhelihalasagne
Annokset
7
Klassinen jauhelihalasagne on arkiruokien aatelia. Valmistus vie hiukan aikaa, mutta mehevyys ja maku palkitsevat vaivan.
Jaa Somessa

Ainekset

JAUHELIHAKASTIKE

400 g
Naudanjauhelihaa
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(70 g) tomaattipyreetä
1 tl
Basilikaa
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
(500 g) tomaattimurskaa
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio

JUUSTOKASTIKE

2 rkl
Voita tai margariinia
1 dl
Vehnäjauhoja
1 l
Maitoa
1 kpl
(250 g) sulatejuustoa
1/4 tl
(¼ tl) valkopippuria
3/4 tl
(¾ tl) suolaa

LISÄKSI

12 kpl
Lasagnelevyä
1 dl
Juustoraastetta

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipuleita hetki, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoita. Kaada tomaattimurska ja vesi joukkoon. Lisää liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen juustokastikkeen valmistuksen ajan.

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti, kunnes se sakenee. Lisää sulatejuusto vähän kerrallaan kastikkeeseen. Sekoita, k...
2

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti, kunnes se sakenee. Lisää sulatejuusto vähän kerrallaan kastikkeeseen. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Säädä uuni 200 asteeseen. Kokoa lasagne vuokaan. Levitä alimmaksi kerros jauhelihakastiketta. Laita päälle kerros lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Tee näin seuraavat kerrokset.
3

Säädä uuni 200 asteeseen. Kokoa lasagne vuokaan. Levitä alimmaksi kerros jauhelihakastiketta. Laita päälle kerros lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Tee näin seuraavat kerrokset.

Laita päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Lisää juustoraaste pinnalle. Paista lasagnea uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä kevyesti foliolla peitettynä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.
4

Laita päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Lisää juustoraaste pinnalle. Paista lasagnea uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä kevyesti foliolla peitettynä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Amanda Aho
Julkaistu: 10.9.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja77 g540 g
Proteiinia26 g184 g
Rasvaa19 g133 g
Kuituja4 g26 g
Energiaa kj2496 17471
Energiaa kcal596 4172

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 kpl Valkosipulinkynttä

  • 1 tl Basilikaa

  • 1 tl Timjamia

  • 0.5 tl Suolaa

  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria

  • 3 dl Vettä

  • 0,25 tl (¼ tl) valkopippuria

  • 0,75 tl (¾ tl) suolaa

  • 1 dl Juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja77 g540 g
Proteiinia26 g184 g
Rasvaa19 g133 g
Kuituja4 g26 g
Energiaa kj2496 17471
Energiaa kcal596 4172

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 kpl Valkosipulinkynttä

  • 1 tl Basilikaa

  • 1 tl Timjamia

  • 0.5 tl Suolaa

  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria

  • 3 dl Vettä

  • 0,25 tl (¼ tl) valkopippuria

  • 0,75 tl (¾ tl) suolaa

  • 1 dl Juustoraastetta

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.