Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipuleita hetki, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoita. Kaada tomaattimurska ja vesi joukkoon. Lisää liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen juustokastikkeen valmistuksen ajan.
Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti, kunnes se sakenee. Lisää sulatejuusto vähän kerrallaan kastikkeeseen. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Säädä uuni 200 asteeseen. Kokoa lasagne vuokaan. Levitä alimmaksi kerros jauhelihakastiketta. Laita päälle kerros lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Tee näin seuraavat kerrokset.
Laita päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Lisää juustoraaste pinnalle. Paista lasagnea uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä kevyesti foliolla peitettynä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2496
596
19,0 g
8,4 g
77,1 g
8,3 g
3,7 g
26,3 g
1,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl Valkosipulinkynttä,
1 tl Basilikaa,
1 tl Timjamia,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl rouhittua mustapippuria,
3 dl Vettä,
0,25 tl (¼ tl) valkopippuria,
0,75 tl (¾ tl) suolaa,
1 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli