Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mehevä jauhelihalasagne

Mehevä jauhelihalasagne

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Klassinen jauhelihalasagne on arkiruokien aatelia. Valmistus vie hiukan aikaa, mutta mehevyys ja maku palkitsevat vaivan.

Ruokavaliot

Ainekset

jauhelihakastike

400 g
Naudanjauhelihaa
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
70 g
(1 prk) tomaattipyreetä
1 tl
Basilikaa
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio

juustokastike

2 rkl
Voita tai margariinia
1 dl
Vehnäjauhoja
1 l
Maitoa
250 g
(1 pkt) sulatejuustoa
1/4 tl
valkopippuria
3/4 tl
suolaa

lisäksi

12 kpl
Lasagnelevyä
40 g
(1 dl) Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipuleita hetki, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoita. Kaada tomaattimurska ja vesi joukkoon. Lisää liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen juustokastikkeen valmistuksen ajan.

2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
400 g
Naudanjauhelihaa
70 g
(1 prk) tomaattipyreetä
1 tl
Basilikaa
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti, kunnes se sakenee. Lisää sulatejuusto vähän kerrallaan kastikkeeseen. Sekoita, k...
2

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti, kunnes se sakenee. Lisää sulatejuusto vähän kerrallaan kastikkeeseen. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

2 rkl
Voita tai margariinia
1 dl
Vehnäjauhoja
1 l
Maitoa
250 g
(1 pkt) sulatejuustoa
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
Säädä uuni 200 asteeseen. Kokoa lasagne vuokaan. Levitä alimmaksi kerros jauhelihakastiketta. Laita päälle kerros lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Tee näin seuraavat kerrokset.
3

Säädä uuni 200 asteeseen. Kokoa lasagne vuokaan. Levitä alimmaksi kerros jauhelihakastiketta. Laita päälle kerros lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Tee näin seuraavat kerrokset.

12 kpl
Lasagnelevyä
Laita päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Lisää juustoraaste pinnalle. Paista lasagnea uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä kevyesti foliolla peitettynä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.
4

Laita päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Lisää juustoraaste pinnalle. Paista lasagnea uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä kevyesti foliolla peitettynä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.

40 g
(1 dl) Juustoraastetta
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Amanda Aho
Julkaistu: 10.9.2018
Muokattu: 17.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

443

1856

28,4 g

14,4 g

20,3 g

12,7 g

1,9 g

25,7 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

12 kpl Lasagnelevyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli