Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omena-murupiirakka

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Leivo koko pellillinen mehevää omanapiirakkaa ja peittele se herkullisella kauramurulla. Inkiväärillä maustettu kauramuru tuo kaneliseen omenapiirakkaan oman, pirteän makunsa.

Ainekset

Pohja

4 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
juoksevaa margariinia
1 dl
maitoa

Täyte

800 g
(4–5) omenaa (kotimaista)

Muruseos

50 g
margariinia
1 dl
sokeria
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
kanelia
1/2 tl
inkivääriä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon, sekoita varovasti. Lisää juokseva margariini ja maito nuolijalla nostellen taikinaan. Levitä taikina leivinpaperille pellille.

4 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
juoksevaa margariinia
1 dl
maitoa
2

Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Jos käytät ulkomaisia omenia, huuhtele ja kuori ne. Lado viipaleet limittäin taikinan pinnalle.

800 g
(4–5) omenaa (kotimaista)
3

Sekoita muruseoksen ainekset keskenään. Ripottele muruseos omenoiden päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

50 g
margariinia
1 dl
sokeria
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
kanelia
1/2 tl
inkivääriä
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 25.8.2006
|
Muokattu: 12.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

203

849

7,3 g

2,7 g

29,3 g

16,1 g

1,6 g

3,8 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kanelia,

0,5 tl inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli