Omena-murupiirakka ja vaniljakastike | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omena-murupiirakka ja vaniljakastike

Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta
Mehevä omenapiirakka maistuu kotitekoisen vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset

pohja:

4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta
5 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Juoksevaa margariinia
1 dl
Maitoa

täyte:

1 1/2 l
Omenoita

muruseos:

50 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Inkivääriä

vaniljakastike:

4 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna
2 rkl
Sokeria
2 tl
Perunajauhoja
1 rkl
Vaniljasokeria
2 dl
Kermaa vaahdotettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Omenapiirakka: Vaahdota kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Kuori ja viipaloi omenat. Kotimaisille omenoille riittää huuhtelu. Nosta viipaleet taikinan pinnalle. Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Ripottele muruseos pinnalle. Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vaniljakastike: Vatkaa kattilassa maito, kananmuna, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna seosta ja sekoita koko ajan, kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Älä keitä. Jäähdytä kastike välillä sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla. Vaahdota kerma ja sekoita se kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.8.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.