Omena-murupiirakka ja vaniljakastike - Yhteishyvä

Omena-murupiirakka ja vaniljakastike

???
Annokset
20
Mehevä omenapiirakka maistuu kotitekoisen vaniljakastikkeen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta
5 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Juoksevaa margariinia
1 dl
Maitoa

TÄYTE:

1 1/2 l
Omenoita

MURUSEOS:

50 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Inkivääriä

VANILJAKASTIKE:

4 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna
2 rkl
Sokeria
2 tl
Perunajauhoja
1 rkl
Vaniljasokeria
2 dl
Kermaa vaahdotettuna

Näin teet

1

Omenapiirakka: Vaahdota kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Kuori ja viipaloi omenat. Kotimaisille omenoille riittää huuhtelu. Nosta viipaleet taikinan pinnalle. Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Ripottele muruseos pinnalle. Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vaniljakastike: Vatkaa kattilassa maito, kananmuna, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna seosta ja sekoita koko ajan, kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Älä keitä. Jäähdytä kastike välillä sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla. Vaahdota kerma ja sekoita se kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

Resepti
MInna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.8.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa