Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Kuivahiiva tarvitsee lämpöisemmän nesteen ja hiiva kannattaa lisätä jauhojen kanssa. Sekoita maitoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta. Kohota taikina liinan alla. Kuori ja viipaloi omenat. Jaa taikina kahteen palaan ja kauli palat suorakaiteen muotoon. Tee taikinalevystä pellin pituinen. Levitä omenaviipaleet taikinan keskikohtaan vierekkäin. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Leikkaa taikinapalan reunoihin säikeitä, yhtä paljon molemmille puolille. Aloita pitkon "letittäminen" ylhäältä. Muotoile ensin pullan yläpää siten, ettei täyte valu pois. Nostele sen jälkeen taikinasäikeet vuorotellen molemmilta puolilta omenoiden päälle.Nipistä taikina taas loppupäästä kiinni. Kohota, voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Jos haluat kuorruttaa pullan ennen tarjoilua tomusokeri-vesikuorrutteella, jätä raesokeri pois. Paista omenapitkoa 200 asteessa noin 20 minuuttia.Ruokalehti 0505
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.