Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen blinitaikina

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen blinitaikina viimeistellään oluella. Oluen voi vaihtaa myös kivennäisveteen.

Ainekset

Pohja

1 1/2 dl
maitoa
10 g
hiivaa
1 dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
suolaa

Viimeistelyyn

2 kpl
keltuaista
Puolikas plo olutta
suolaa
1/2 dl
voisulaa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
4 kpl
valkuaista
voita paistamiseen

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot. Jätä taikina huoneenlämpöön liinan alle käymään vuorokaudeksi.

1 1/2 dl
maitoa
10 g
hiivaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
tattarijauhoja
suolaa
2

Lisää seuraavana päivänä keltuaiset, olut tai kivennäisvesi, suola, voisula ja loput vehnäjauhot vuorokauden seisseen blinitaikinan pohjaan.

2 kpl
keltuaista
suolaa
1/2 dl
voisulaa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
Puolikas plo olutta
3

Anna hapantua vielä hetki ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon.

4 kpl
valkuaista
4

Sulata voi kattilassa, älä anna kiehua. Anna seistä noin 20 minuuttia, nosta voin kirkas osa eri astiaan esimerkiksi lusikalla. Paista blinit kirkkaassa voisulassa kuumalla blini- tai ohukaispannulla. Älä pane liikaa taikinaa, sillä se turpoaa vielä pannullakin. Nauti blinit haluamiesi täytteiden kera.

voita paistamiseen

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?(1 arviota)
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 13.11.2018
|
Muokattu: 7.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

355

1486

17,5 g

8,3 g

33,8 g

2,0 g

3,3 g

14,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

suolaa,

Puolikas plo olutta,

suolaa,

voita paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli