Oscarin perinteinen blinitaikina | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Oscarin perinteinen blinitaikina

Oscarin perinteinen blinitaikina

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Oscar Pub & Grillin perinteinen blinitaikina viimeistellään oluella. Keittiömestari Jari Uusitalo vinkkaa, että sen voi vaihtaa myös kivennäisveteen. Viime vuonna blinejä paistettiin keittiössä noin 450 kappaleen verran.

Ainekset

pohja

1 1/2 dl
maitoa
10 g
hiivaa
1 dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
suolaa

viimeistelyyn

2 kpl
keltuaista
Puolikas plo olutta
suolaa
1/2 dl
voisulaa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
4 kpl
valkuaista
voita paistamiseen

Näin teet

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot. Jätä taikina huoneenlämpöön liinan alle käymään vuorokaudeksi.

1 1/2 dl
maitoa
10 g
hiivaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
tattarijauhoja
suolaa
2

Lisää seuraavana päivänä keltuaiset, olut, suola, voisula ja loput vehnäjauhot vuorokauden seisseen blinitaikinan pohjaan.

2 kpl
keltuaista
Puolikas plo olutta
suolaa
1/2 dl
voisulaa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
3

Anna hapantua vielä hetki ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon.

4 kpl
valkuaista
4

Sulata voi kattilassa, älä anna kiehua. Anna seistä noin 20 minuuttia, nosta voin kirkas osa eri astiaan esimerkiksi lusikalla. Paista blinit kirkkaassa voisulassa kuumalla blini- tai ohukaispannulla. Älä pane liikaa taikinaa, sillä se turpoaa vielä pannullakin. Nauti blinit haluamiesi täytteiden kera.

voita paistamiseen

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 10.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1486

355

17,5 g

8,3 g

33,8 g

2,0 g

3,3 g

14,8 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

suolaa,

Puolikas plo olutta,

suolaa,

voita paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli