Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot. Jätä taikina huoneenlämpöön liinan alle käymään vuorokaudeksi.
Lisää seuraavana päivänä keltuaiset, olut, suola, voisula ja loput vehnäjauhot vuorokauden seisseen blinitaikinan pohjaan.
Anna hapantua vielä hetki ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon.
Sulata voi kattilassa, älä anna kiehua. Anna seistä noin 20 minuuttia, nosta voin kirkas osa eri astiaan esimerkiksi lusikalla. Paista blinit kirkkaassa voisulassa kuumalla blini- tai ohukaispannulla. Älä pane liikaa taikinaa, sillä se turpoaa vielä pannullakin. Nauti blinit haluamiesi täytteiden kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1486
355
17,5 g
8,3 g
33,8 g
2,0 g
3,3 g
14,8 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
suolaa,
Puolikas plo olutta,
suolaa,
voita paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli