Pähkinäinen mansikkarullatorttu
Kappaleita
1
Ainekset
1 kpl
(100 g) hasselpähkinöitä
3 kpl
Isoa kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Perunajauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
TÄYTTEESEEN JA PINNALLE
1 l
Mansikoita
1 kpl
Sitruunarahkaa
4 dl
Kuohukermaa
1/2 dl
Sokeria
Näin teet

1
Jauha pähkinät hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon perunajauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2
Sekoita vaahtoon kevyesti nostelleen pähkinä-jauhoseos.

3
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4
Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Poista pohjalla ollut leivinpaperi. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Levitä siitä puolet pohjalle.

5
Paloittele puolet mansikoista ja sirottele ne täytteen päälle.

6
Kääri torttu rullalle pitkältä sivulta alkaen. Sivele tai pursota vaahto tortun pinnalle. Koristele mansikoilla.
Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 2.6.2010
Muokattu: 15.5.2019