Pähkinäinen mansikkarullatorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pähkinäinen mansikkarullatorttu

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
(100 g) hasselpähkinöitä
3 kpl
Isoa kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Perunajauhoja
2 tl
Leivinjauhetta

täytteeseen ja pinnalle

1 l
Mansikoita
1 kpl
Sitruunarahkaa
4 dl
Kuohukermaa
1/2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Jauha pähkinät hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon perunajauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
1

Jauha pähkinät hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon perunajauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon kevyesti nostelleen pähkinä-jauhoseos.
2

Sekoita vaahtoon kevyesti nostelleen pähkinä-jauhoseos.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
3

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Poista pohjalla ollut leivinpaperi. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Levitä siitä puolet pohjalle.
4

Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Poista pohjalla ollut leivinpaperi. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Levitä siitä puolet pohjalle.

Paloittele puolet mansikoista ja sirottele ne täytteen päälle.
5

Paloittele puolet mansikoista ja sirottele ne täytteen päälle.

Kääri torttu rullalle pitkältä sivulta alkaen. Sivele tai pursota vaahto tortun pinnalle. Koristele mansikoilla.
6

Kääri torttu rullalle pitkältä sivulta alkaen. Sivele tai pursota vaahto tortun pinnalle. Koristele mansikoilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 2.6.2010
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.