Pähkinäinen mansikkarullatorttu - Yhteishyvä

Pähkinäinen mansikkarullatorttu

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(100 g) hasselpähkinöitä
3 kpl
Isoa kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Perunajauhoja
2 tl
Leivinjauhetta

TÄYTTEESEEN JA PINNALLE

1 l
Mansikoita
1 kpl
Sitruunarahkaa
4 dl
Kuohukermaa
1/2 dl
Sokeria

Näin teet

Jauha pähkinät hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon perunajauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
1

Jauha pähkinät hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon perunajauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon kevyesti nostelleen pähkinä-jauhoseos.
2

Sekoita vaahtoon kevyesti nostelleen pähkinä-jauhoseos.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
3

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Poista pohjalla ollut leivinpaperi. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Levitä siitä puolet pohjalle.
4

Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Poista pohjalla ollut leivinpaperi. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Levitä siitä puolet pohjalle.

Paloittele puolet mansikoista ja sirottele ne täytteen päälle.
5

Paloittele puolet mansikoista ja sirottele ne täytteen päälle.

Kääri torttu rullalle pitkältä sivulta alkaen. Sivele tai pursota vaahto tortun pinnalle. Koristele mansikoilla.
6

Kääri torttu rullalle pitkältä sivulta alkaen. Sivele tai pursota vaahto tortun pinnalle. Koristele mansikoilla.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 2.6.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa