Palak paneer
Ainekset
Valmistus
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili.
Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää joukkoon valkosipuli, chili, inkivääri, garam masala ja juustokumina. Kuullota vielä pari minuuttia.
Lisää pannulle tomaattipyree ja pinaatti. Kuumenna kunnes pinaatti sulaa, välillä sekoittaen. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää 0,5-1 dl vettä. Kuutioi leipäjuusto pinaatin sulaessa.
Lisää suola ja kerma. Kiehauta. Kääntele juustopalat kastikkeen joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoa esimerkiksi riisin, naan-leivän, paksun jogurtin ja hienonnetun korianterin kanssa.
Vinkki: Herkullinen vegaaninen versio valmistuu vaihtamalla leipäjuusto paistettuihin tofukuutioihin ja ruokakerma vegaaniseen versioon. Voit myös käyttää tuoretta pinaattia. Soseuta pinaatti tällöin vesitilkan kanssa esimerkiksi sauvasekoittimella.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
381
1598
29,0 g
14,8 g
8,8 g
6,5 g
2,3 g
19,3 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl garam masalaa,
1 tl juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli