Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo panzanella-salaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 - 5 kpl
Paksua viipaletta kuivahtanutta leipää
4 - 5 kpl
Tomaattia
65 g
(1 prk, 99 g/ 65 g) pieniä kapriksia
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

Kastike

2 rkl
Punaviinietikkaa
1 dl
Oliiviöljyä
2 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murenna leipä reiluiksi paloiksi kulhoon. Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista kannat ja koverra siemenet lusikalla. Kuutioi tomaatit. Valuta kaprikset. Lisää tomaatit ja kaprikset leipäkuutioiden päälle. Sekoita kastikeainekset. Lisää kastike leipä-tomaattiseokseen. Anna maustua huoneenlämmössä 15–30 minuuttia. Revi sekaan basilikanlehdet.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
|
Muokattu: 7.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

301

1260

23,5 g

3,5 g

18,0 g

7,0 g

2,8 g

2,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli