Parsakaali-fetapiiras - Yhteishyvä

Parsakaali-fetapiiras

Parsakaali-fetapiiras
Annokset
5
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Parsakaali ja feta ovat oiva makupari suolaisen piirakan täytteenä.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
Margariinia
2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunasosehiutaleita
1 dl
Juustoraastetta
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Vettä

TÄYTE

200 g
Parsakaalin kukintoja
50 g
Salaattijuustoa (feta)
8 kpl
Kirsikkatomaattia
1 dl
Juustoraastetta (emmental)
2 dl
Ruokakermaa
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Sekoita pehmeään margariiniin muut aineet ja taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

100 g
Margariinia
1 dl
Perunasosehiutaleita
1 dl
Vettä
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Juustoraastetta
2

Irrottele parsakaalista pienet kukinnot ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin kolme minuuttia. Valuta ja jäähdytä. Kuutioi feta. Levitä piiraspohjalle parsakaali, fetakuutiot ja tomaatit. Sirottele päälle juustoraaste. Sekoita keskenään kerma, kananmuna ja suola. Valuta seos vuokaan.

200 g
Parsakaalin kukintoja
1/2 tl
Suolaa
50 g
Salaattijuustoa (feta)
8 kpl
Kirsikkatomaattia
1 dl
Juustoraastetta (emmental)
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Ruokakermaa
3

Pane ritilä uunin pohjalle ja vuoka ritilälle. Kypsennä noin 30 minuuttia. Jos pinta kaipaa väriä, nosta ritilä uunin keskiosaan ja kypsennä vielä viitisen minuuttia.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 2.6.2010
Muokattu: 19.2.2019
Jaa Somessa