Perinteinen laskiaispulla uudella twistillä - oletko kokeillut näitä? - Yhteishyvä

Perinteinen laskiaispulla uudella twistillä - oletko kokeillut näitä?

Kappaleita
24
Itse tehty laskiaispulla vie jalat alta. Leivo klassikkopullat tai hurvittele koristeilla, veikeillä täytteillä tai mausta taikina uudella tapaa.
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Maitoa
1 kpl
(50 g) hiivaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
15 - 16 dl
Vehnäjauhoja
150 g
Margariinia

LISÄKSI

1 kpl
Kananmuna voiteluun
Margariinia, halutessasi
Hienoa sokeria tai nonparelleja, halutessasi
4 dl
Kuohu- tai vispikermaa
1 - 1 1/2 dl
Vadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa

Näin teet

1

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon kanamuna.

5 dl
Maitoa
1 kpl
(50 g) hiivaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
2

Alusta 15–16 dl vehnäjauhoja taikinaan vähitellen. Lisää viimeisenä 150 g pehmeää margariinia.

15 - 16 dl
Vehnäjauhoja
150 g
Margariinia
3

Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

4

Jaa taikina 24 palaan ja pyöritä jauhotetulla pöydällä pyöreiksi pulliksi. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia.

5

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja paista 10–12 minuuttia, kunnes pullissa on kullanruskea pinta.

1 kpl
Kananmuna voiteluun
6

Koristele pullat halutessasi: Sivele kuumat pullat sulalla margariinilla. Ripota koristeeksi nonparelleja tai pyöräytä pulla hienossa sokerissa.

Margariinia, halutessasi
Hienoa sokeria tai nonparelleja, halutessasi
7

Vaahdota kerma. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu. Laita pohjalle pikkaisen vadelmahilloa ja lusikoi tai pursota päälle kermavaahtoa. Aseta pullalle hattu.

4 dl
Kuohu- tai vispikermaa
1 - 1 1/2 dl
Vadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa
8

LASKIAISEN UUDET MAKUVINKIT

Kokeile tutuille pullille uusia valloittavia makupareja.

9

1. Kultaiset vanilja-sahramipullat

Sekoita maidon joukkoon yhden vaniljatangon siemenet ja puoli pussia (0,25 g) sahramia.

10

2. Herkkusuun Nutella-kanelipullat

Sipaise pullalle lusikallinen Nutellaa ja mausta kermavaahto ripauksella kanelia.

11

3. Raikkaat sitruuna-mascarponepullat

Korvaa kermavaahto lemon curd -sitruunatahnan ja mascarponejuuston seoksella.

Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 31.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja41 g976 g
Proteiinia7 g158 g
Rasvaa12 g276 g
Kuituja2 g36 g
Energiaa kj1246 29900
Energiaa kcal298 7144

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 paketti (50 g) hiivaa

  • 1 tl Kardemummaa

  • 1 tl Suolaa

  • Margariinia, halutessasi

  • Hienoa sokeria tai nonparelleja, halutessasi

  • 1 - 1,5 dl Vadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja41 g976 g
Proteiinia7 g158 g
Rasvaa12 g276 g
Kuituja2 g36 g
Energiaa kj1246 29900
Energiaa kcal298 7144

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 paketti (50 g) hiivaa

  • 1 tl Kardemummaa

  • 1 tl Suolaa

  • Margariinia, halutessasi

  • Hienoa sokeria tai nonparelleja, halutessasi

  • 1 - 1,5 dl Vadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa

Resepti
Taina Tellman

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.