Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon kanamuna.
Alusta 15–16 dl vehnäjauhoja taikinaan vähitellen. Lisää viimeisenä 150 g pehmeää margariinia.
Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
Jaa taikina 24 palaan ja pyöritä jauhotetulla pöydällä pyöreiksi pulliksi. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja paista 10–12 minuuttia, kunnes pullissa on kullanruskea pinta.
Koristele pullat halutessasi: Sivele kuumat pullat sulalla margariinilla. Ripota koristeeksi nonparelleja tai pyöräytä pulla hienossa sokerissa.
Vaahdota kerma. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu. Laita pohjalle pikkaisen vadelmahilloa ja lusikoi tai pursota päälle kermavaahtoa. Aseta pullalle hattu.
Laskiaisen uudet makuvinkit
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1246
298
11,5 g
5,9 g
40,7 g
9,1 g
1,5 g
6,6 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (50 g) hiivaa,
1 tl Kardemummaa,
1 tl Suolaa,
Margariinia, halutessasi,
Hienoa sokeria tai nonparelleja, halutessasi,
1 - 1,5 dl Vadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli