Perinteinen laskiaispulla uudella twistillä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perinteinen laskiaispulla uudella twistillä

Perinteinen laskiaispulla uudella twistillä

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Itse tehty laskiaispulla vie jalat alta. Leivo klassikkopullat tai hurvittele koristeilla, veikeillä täytteillä tai mausta taikina uudella tapaa.

Ainekset

5 dl
Maitoa
1 kpl
(50 g) hiivaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
15 - 16 dl
Vehnäjauhoja
150 g
Margariinia

lisäksi

1 kpl
Kananmuna voiteluun
Margariinia, halutessasi
Hienoa sokeria tai nonparelleja, halutessasi
4 dl
Kuohu- tai vispikermaa
1 - 1 1/2 dl
Vadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon kanamuna.

5 dl
Maitoa
1 kpl
(50 g) hiivaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
2

Alusta 15–16 dl vehnäjauhoja taikinaan vähitellen. Lisää viimeisenä 150 g pehmeää margariinia.

15 - 16 dl
Vehnäjauhoja
150 g
Margariinia
3

Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

4

Jaa taikina 24 palaan ja pyöritä jauhotetulla pöydällä pyöreiksi pulliksi. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia.

5

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja paista 10–12 minuuttia, kunnes pullissa on kullanruskea pinta.

1 kpl
Kananmuna voiteluun
6

Koristele pullat halutessasi: Sivele kuumat pullat sulalla margariinilla. Ripota koristeeksi nonparelleja tai pyöräytä pulla hienossa sokerissa.

Margariinia, halutessasi
Hienoa sokeria tai nonparelleja, halutessasi
7

Vaahdota kerma. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu. Laita pohjalle pikkaisen vadelmahilloa ja lusikoi tai pursota päälle kermavaahtoa. Aseta pullalle hattu.

4 dl
Kuohu- tai vispikermaa
1 - 1 1/2 dl
Vadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa

Laskiaisen uudet makuvinkit

  1. Kultaiset vanilja-sahramipullat: Sekoita maidon joukkoon yhden vaniljatangon siemenet ja puoli pussia (0,25 g) sahramia.
  2. Herkkusuun Nutella-kanelipullat: Sipaise pullalle lusikallinen Nutellaa ja mausta kermavaahto ripauksella kanelia.
  3. Raikkaat sitruuna-mascarponepullat: Korvaa kermavaahto lemon curd -sitruunatahnan ja mascarponejuuston seoksella.
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 10.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1246

298

11,5 g

5,9 g

40,7 g

9,1 g

1,5 g

6,6 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (50 g) hiivaa,

1 tl Kardemummaa,

1 tl Suolaa,

Margariinia, halutessasi,

Hienoa sokeria tai nonparelleja, halutessasi,

1 - 1,5 dl Vadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli