Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pikakimchi

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Kimchi on korealainen, kiinankaalista tehty kasvisruoka. Perinteisesti se tehdään hapattamalla, mutta kimchiä voi tehdä myös keittämällä. Tarjoa kimchiä esimerkiksi porsaanlihan kanssa.

Ainekset

500 g
(1/2 kpl) kiinankaalia
2 l
Vettä
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
2 rkl
Sokeria

Mausteseos

Pala tuoretta inkivääriä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Vettä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Chilipippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kiinankaali ja poista kanta. Leikkaa poikittain ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, suola ja sokeri, lisää joukkoon kiinankaali. Keitä minuutin ajan. Kaada kiinankaali lävikköön, anna valua ja jäähtyä.

500 g
(1/2 kpl) kiinankaalia
2 l
Vettä
2 rkl
Sokeria
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
2

Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa mausteseoksen ainekset ja sekoita joukkoon kiinankaali. Anna maustua jääkapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

1 tl
Chilipippuria
2 rkl
Vettä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Tomaattisosetta
1 rkl
Valkoviinietikkaa
Pala tuoretta inkivääriä

Vinkki: Kuivatut chilijauheet- ja chilipippurit eroavat toisistaan tulisuudeltaan. Lisää chiliä vähitellen välillä maistellen.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 1.6.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

205

859

2,0 g

38,0 g

35,0 g

5,0 g

6,0 g

39,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l Vettä,

Pala tuoretta inkivääriä,

1 rkl Tomaattisosetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli