Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pikkaisen parempi peltimakaronilaatikko

timer-icon60 min
Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Kokeile makaronilaatikkoa uudella twistillä. Raasta joukkoon palsternakkaa ja paista laatikko rapeaksi uunipellillä. Näin saat tuttuun ruokaan lisää kuituja, vitamiineja ja hyvää makua.

Ainekset

400 g
(1 pussi) täysjyvämakaronia
1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
4 rkl
Öljyä
400 g
(1 paketti) jauhelihaa
200 - 400 g
(1-2 kpl) palsternakkaa
1 kpl
Sipuli
2 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
kuivattua timjamia
1/2 tl
(½ tl) suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Munamaito

5 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
suolaa
Ripaus muskottipähkinää

Kuorrutus

25 g
(0,5 dl) Emmentaljuustoraastetta
1/2 dl
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2

Keitä makaroneja liemikuutioilla maustetussa vedessä 7–9 minuuttia. Voitele tai leivinpaperoi syvä uunipelti. Kaada makaronit lävikköön ja kumoa ne pellille.

400 g
(1 pussi) täysjyvämakaronia
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
3

Kuumenna 1 rkl öljyä isolla pannulla ja ruskista jauhelihat. Kaada jauheliha pois pannulta.

4 rkl
Öljyä
400 g
(1 paketti) jauhelihaa
4

Kuori palsternakka ja raasta se isolla terällä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 3 rkl öljyä pannulla ja paista palsternakkaa ja sipulia 3–5 minuuttia. Sekoita kypsä jauheliha ja mausteet palsternakkaseokseen. Sekoita makaronin joukkoon.

200 - 400 g
(1-2 kpl) palsternakkaa
1 kpl
Sipuli
4 rkl
Öljyä
5

Yhdistä munamaidon ainekset kulhossa. Kaada seos makaronin joukkoon ja sekoita hyvin.

1/2 tl
suolaa
Ripaus muskottipähkinää
5 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
6

Raasta juusto ja sekoita se korppujauhoihin. Ripota seos makaronilaatikon päälle.

25 g
(0,5 dl) Emmentaljuustoraastetta
1/2 dl
korppujauhoja
7

Kypsennä uunin alatasolla 20–25 minuuttia.

Vinkki Kaipaatko vaihtelua tutulle jauhelihalle? Paista makaronin joukkoon broilerinjauhelihaa, soijarouhetta, nyhtökauraa tai härkistä. Vegaanisen laatikon saat, kun käytät munamaidon sijaan 6 dl kaura- tai soijajuomaa ja jätät juuston pois kuorrutuksesta.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

552

2310

26,6 g

8,1 g

51,0 g

7,1 g

6,4 g

24,0 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 l Vettä,

0,5 tl kuivattua timjamia,

0,5 tl (½ tl) suolaa,

0,25 tl mustapippuria,

0,5 tl suolaa,

Ripaus muskottipähkinää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli