Piparkakkutalo | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Piparkakkutalo

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
Piparkakkutaloaineksia

osien kiinnittämiseen:

200 g
Sokeria

sokerikuorrute:

1 kpl
Valkuainen
3 - 4 dl
Tomusokeria

koristeluun:

Kakunkoristeita, karamelleja ym.

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna sokeri paistinpannulla sekoittaen, kunnes se sulaa. Ole hyvin varovainen polttavan kuuman sokerin kanssa!

Kasta talon liitoskohdat sokeriin osa kerrallaan ja aina nopeasti kiinni toisiinsa.

Aloita seinien liittämisestä toisiinsa. Aseta sitten kattolevyt päälle. Liitä lopuksi savupiipun osat toisiinsa ja kiinnitä kattoon. Mikäli sokeri ehtii kovettua, kuumenna sitä hetki uudelleen.

Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri valkuaisen joukkoon. Kaupasta saa myös valmista sokerikuorrutetta. Sokerikuorrutteen tulee olla helposti pursotettavaa, mutta paksuhkoa massaa, jotta se kuivuu nopeasti. Kaada kuorrute pieneen pakastuspussiin. Pussi pysyy tukevasti paikoillaan juomalasissa. Sulje pussi ja leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä.

Koristele piparkakkutalo pursottamalla sokerikuorrutetta. Voit painella kuorrutteeseen kiinni karamelleja ja kakun koristeita. Tee se heti, sillä kuorrute kovettuu nopeasti. Anna talon kuivua rauhassa tasaisella alustalla.

Voit värjätä kuorrukkeen elintarvikevärillä. Perusväreistä voit sekoittaa haluamiasi sävyjä.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.11.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.