Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Porkkanahilloke

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Porkkanasta saa maukkaan hillokkeen. Tarjoa sitä leipäjuuston kanssa.

Ainekset

500 g
Porkkanoita
2 dl
Vettä
1 kpl
Kanelitanko
2 dl
Hillosokeria
1/2 kpl
Sitruuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele porkkanat pieniksi. Siirrä kattilaan veden ja kanelitangon kanssa. Keitä hiljalleen 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä. Poista kanelitanko ja soseuta porkkanat. Pese ja raasta puolen sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää hillosokeri ja sitruunan kuori. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää sitruunamehu. Kaada kuuma hillo kuumennettuihin puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kannet heti. Anna jäähtyä. Säilytä viileässä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 11.7.2016
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

863

3612

1,0 g

199,0 g

198,0 g

14,0 g

3,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli