Porkkanahilloke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Porkkanahilloke

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Porkkanasta saa maukkaan hillokkeen. Tarjoa sitä leipäjuuston kanssa.

Ainekset

500 g
Porkkanoita
2 dl
Vettä
1 kpl
Kanelitanko
2 dl
Hillosokeria
1/2 kpl
Sitruuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele porkkanat pieniksi. Siirrä kattilaan veden ja kanelitangon kanssa. Keitä hiljalleen 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä. Poista kanelitanko ja soseuta porkkanat. Pese ja raasta puolen sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää hillosokeri ja sitruunan kuori. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää sitruunamehu. Kaada kuuma hillo kuumennettuihin puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kannet heti. Anna jäähtyä. Säilytä viileässä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 11.7.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3612

863

1,0 g

199,0 g

198,0 g

14,0 g

3,0 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli