Kuori ja paloittele porkkanat pieniksi. Siirrä kattilaan veden ja kanelitangon kanssa. Keitä hiljalleen 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä. Poista kanelitanko ja soseuta porkkanat. Pese ja raasta puolen sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää hillosokeri ja sitruunan kuori. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää sitruunamehu. Kaada kuuma hillo kuumennettuihin puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kannet heti. Anna jäähtyä. Säilytä viileässä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
3612
863
1,0 g
—
199,0 g
198,0 g
14,0 g
3,0 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä,
Kanelitanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli