Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Porkkanahilloke

Porkkanahilloke

timer-icon30 min
Fork and knife
5 Desilitraa
Fork and knife
5 Desilitraa
Porkkanasta saa maukkaan hillokkeen, joka maustetaan sitruunalla ja kanelilla. Tarjoa porkkanahilloke leivän päällä tai leipäjuuston kera – suloiset sydämenmuotoiset makupalat voi leikata leipäjuustosta piparimuotilla.

Ainekset

500 g
Porkkanoita
2 dl
Vettä
1 kpl
Kanelitanko
2 dl
Hillosokeria
1/2 kpl
Sitruuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele porkkanat pieniksi. Siirrä kattilaan veden ja kanelitangon kanssa. Keitä hiljalleen 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä.

500 g
Porkkanoita
2 dl
Vettä
1 kpl
Kanelitanko
2

Poista kanelitanko ja soseuta porkkanat. Pese ja raasta puolen sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää hillosokeri ja sitruunan kuori. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen.

1/2 kpl
Sitruuna
2 dl
Hillosokeria
3

Lisää sitruunamehu. Kaada kuuma hillo kuumennettuihin puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kannet heti. Anna jäähtyä. Säilytä viileässä.

Vinkki: Hillo säilyy parhaiten puhtaissa, desinfioiduissa purkeissa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 11.7.2016
Muokattu: 31.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

173

722

0,2 g

39,8 g

39,6 g

2,8 g

0,6 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli