Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanakakkupiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
24 Palaa
Fork and knife
24 Palaa
Porkkanakakku on monen suosikki ja loistava tarjottava kahvipöydän vieraille. Tällä ohjeella sitä valmistuu helposti koko pellillinen. Koristele halutessasi piirakka kookoshiutaleilla.

Ainekset

500 g
Porkkanoita
300 g
Voita
6 kpl
Kananmunaa
6 dl
Sokeria
6 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kanelia
1 rkl
Vaniljasokeria
4 tl
Leivinjauhetta

Kuorrutus

150 g
Voita
300 g
Maustamatonta, levittyvää sulatejuustoa
4 1/2 dl
Tomusokeria

Koristeluun

2 dl
Kookoshiutaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja anna hetki jäähtyä.

500 g
Porkkanoita
300 g
Voita
2

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja voisulaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille (koko noin 35 cm x 40 cm). Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

6 kpl
Kananmunaa
6 dl
Sokeria
6 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Vaniljasokeria
4 tl
Leivinjauhetta
2 rkl
Kanelia
3

Valmista kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.

2 dl
Kookoshiutaleita
4 1/2 dl
Tomusokeria
300 g
Maustamatonta, levittyvää sulatejuustoa
150 g
Voita

Reseptin tarina kuultiin Makumuistoja-tv-sarjassa. Porkkanapiirakka on Tommi Honkalan lapsuusajan herkku, jota koko suku rakasti. Tommi kilpailee Vahvin mies -kisoissa ja leipoo porkkanapiirakkaa aina kun hänen pitää kilpapunnitusten jälkeen nostaa nopeasti painoaan.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Tommi Honkala + Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 11.7.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

398

1667

20,0 g

12,8 g

47,2 g

35,0 g

1,6 g

6,4 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli