Poronkäristyskastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Poronkäristyskastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

140 g
Pekonia
2 kpl
(á 240 g) poronkäristyslihaa
2 rkl
Vehnäjauhoja
3/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
4 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa pekoni suikaleiksi ja paahda pannulla niin kauan, että rasva irtoaa. Lisää jäiset käristyslihat pekonin joukkoon kahdessa erässä ja paista niin, että siivut irtoavat ja ruskistuvat tasaisesti. Nosta pannulle kaikki käristyslihat ja ripottele päälle vehnäjauhot. Kääntele lihoja hetken aikaa kuumalla pannulla. Mausta lihat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää vettä niin, että kiehuessa syntyy sakea kastike. Tarjoile perunamuusin ja puolukka-porkkanamarmeladin kanssa.

Resepti:
Katri Shröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.9.2006
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.