Porsaanfilee - Yhteishyvä

Porsaanfilee

Porsaanfilee
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Porsaanfileetä
2 - 3 rkl
Sinappia
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippurirouhetta
1 rkl
Rosmariinia

KASTIKE:

2 dl
Paistolientä
1 dl
Vettä
1/2 rkl
Vehnäjauhoja
Rosmariinia

LISÄKSI:

1 kpl
Tuoreita herkkusieniä
1 rkl
Voita
Puolikkaan sitruunan mehu
1 kpl
Nippu persiljaa
Sitruunapippuria ja aromisuolaa
200 g
Vihreitä papuja
1 - 2 dl
Hillosipuleita

Näin teet

1

Hiero filee päältä sinapilla. Ripottele pintaan hiukan suolaa ja pippuria. Työnnä liha paistopussiin. Hiero rosmariini hienoksi huhmaressa ja kaada pussiin lihan päälle. Sulje pussi ja leikkaa siitä yksi kulma auki. Kypsennä lihaa 150-asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia.Ota paistoliemi mittakannuun ja laimenna vedellä sopivan suolaiseksi. Jäähdytä.Vatkaa sekaan jauhot. Keitä sekoittaen 5 minuuttia. Mausta rosmariinilla.Viipaloi liha vadille.Kuumenna voi paistinpannussa. Viipaloi siihen puhdistetut herkkusienet. Paista sekoittaen 5 minuuttia. Puserra päälle sitruunamehua. Lisää sitruunapippuri, persiljasilppu ja ripaus aromisuolaa, jos haluat.Kiehauta pavut vähässä, suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Tai kuumenna säilykepavut. Valuta ja kaada vadille. Kaada päälle hiukan

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 6.1.2005
Muokattu: 9.2.2019
Jaa Somessa