Puolukka-toffeepuustit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Puolukka-toffeepuustit

Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Näissä koukuttavan herkullisissa korvapuusteissa yhdistyvät puolukan kirpeys ja toffeen makeus.

Ainekset

100 g
Pehmeää voita tai margariinia
5 dl
Maitoa
50 g
Hiivaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
14 - 15 dl
Vehnäjauhoja

täyte

100 g
Pehmeitä kermatoffee-karamellejä, esim. omar
100 g
Pehmeää voita tai margariinia
1 dl
Fariinisokeria
1 1/2 dl
Jäisiä puolukoita

lisäksi

1 kpl
Kananmuna voiteluun

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota rasva pehmenemään viimeistään ½ tuntia ennen leipomista. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita sokeri, mausteet ja muna joukkoon. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä ½ tuntia.

Pilko karamellit hyvin pieniksi. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla tasaiseksi ja puolita se. Kauli kahdeksi levyksi (30 x 50 cm). Levitä notkistettu rasva levyille. Ripota muut täytteet päälle. Kääri levyt tiukalle rullalle, nipistele saumat kiinni ja jätä rullan alle. Leikkaa rullat vinottain kolmionmallisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperilla peitetyille pelleille kapea puoli ylöspäin. Paina palat etusormilla korvapuusteiksi. Kohota 30 minuuttia liinan alla.

Voitele pullat munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Vinkki: Ripota puustien pinnalle halutessasi tomusokerihuntu.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1206

288

8,7 g

5,2 g

45,2 g

15,6 g

1,5 g

6,1 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g Hiivaa,

1 rkl Kardemummaa,

1,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli