Puolukka-toffeepuustit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukka-toffeepuustit

???
Kappaleita
24
Näissä koukuttavan herkullisissa korvapuusteissa yhdistyvät puolukan kirpeys ja toffeen makeus.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Pehmeää voita tai margariinia
5 dl
Maitoa
50 g
Hiivaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
14 - 15 dl
Vehnäjauhoja

TÄYTE

100 g
Pehmeitä kermatoffee-karamellejä, esim. omar
100 g
Pehmeää voita tai margariinia
1 dl
Fariinisokeria
1 1/2 dl
Jäisiä puolukoita

LISÄKSI

1 kpl
Kananmuna voiteluun

Näin teet

1

Ota rasva pehmenemään viimeistään ½ tuntia ennen leipomista. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita sokeri, mausteet ja muna joukkoon. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä ½ tuntia.

Pilko karamellit hyvin pieniksi. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla tasaiseksi ja puolita se. Kauli kahdeksi levyksi (30 x 50 cm). Levitä notkistettu rasva levyille. Ripota muut täytteet päälle. Kääri levyt tiukalle rullalle, nipistele saumat kiinni ja jätä rullan alle. Leikkaa rullat vinottain kolmionmallisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperilla peitetyille pelleille kapea puoli ylöspäin. Paina palat etusormilla korvapuusteiksi. Kohota 30 minuuttia liinan alla.

Voitele pullat munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Vinkki: Ripota puustien pinnalle halutessasi tomusokerihuntu.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 27.2.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja45 g1084 g
Proteiinia6 g146 g
Rasvaa9 g208 g
Kuituja2 g36 g
Energiaa kj1206 28945
Energiaa kcal288 6916

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 50 g Hiivaa

  • 1 rkl Kardemummaa

  • 1,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja45 g1084 g
Proteiinia6 g146 g
Rasvaa9 g208 g
Kuituja2 g36 g
Energiaa kj1206 28945
Energiaa kcal288 6916

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 50 g Hiivaa

  • 1 rkl Kardemummaa

  • 1,5 tl Suolaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Anna Huovinen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.