Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukka-valkosuklaakakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Jouluisessa kakussa yhdistyvät mehevä piparkakkumausteinen pohja, täyteläinen valkosuklaamousse ja hapokas puolukka. Koristeina ihastuttavat sokerihuurretut rosmariinin oksat.

Ainekset

Pohja

75 g
voita tai leivontamargariinia
4 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
piparkakkumaustetta
1/2 tl
leivinjauhetta

Täyte

400 g
(2 rs) vaniljatuorejuustoa
200 g
(2 pkt) valkosuklaata
4 dl
(2 prk) vispikermaa
2 dl
(100 g) pakastepuolukoita
1 1/2 dl
puolukkahilloa

Rosmariinisiirappi

1 kpl
iso rosmariininoksa
1 dl
vettä
1 dl
sokeria

Koristeluun

rosmariininoksia, sokeria, kanelitanko ja puolukoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjalle ja peitä myös reunat leivinpaperilla. Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi seos ja sekoita vuorotellen rasvan kanssa vaahtoon. Kaada vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa jäähtyneenä.

75 g
voita tai leivontamargariinia
4 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
piparkakkumaustetta
1/2 tl
leivinjauhetta
2

Tee siirappi. Pilko rosmariini 3–4 osaan. Keitä siirapin aineksia miedolla lämmöllä sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes seos hieman sakeutuu. Poista rosmariinit.

1 kpl
iso rosmariininoksa
1 dl
vettä
1 dl
sokeria
3

Kasta koristeluun varatut rosmariinit siirapissa ja anna kuivua leivinpaperilla 10 minuuttia. Pyöräytä ne sitten sokerissa ja kuivata leivinpaperilla.

4

Anna juuston lämmetä huoneenlämpöiseksi. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita se juustoon. Vaahdota kerma ja sekoita se täytteeseen. Sekoita jäiset puolukat hilloon.

400 g
(2 rs) vaniljatuorejuustoa
200 g
(2 pkt) valkosuklaata
4 dl
(2 prk) vispikermaa
2 dl
(100 g) pakastepuolukoita
1 1/2 dl
puolukkahilloa
5

Leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi. Käännä päällimmäinen kerros vadille leikkuupinta ylöspäin. Kostuta siirapilla. Levitä puolet hillosta kakulle, jätä noin 2 cm reunasta ilman täytettä. Levitä 1/3 juustotäytteestä kakulle. Aseta keskikerros paikalleen, kostuta, levitä loppu hillo ja puolet juustotäytteestä kakulle. Kumoa alin kerros päällimmäiseksi ja kostuta se. Laita kakku ja loppu täyte kylmään vähintään tunniksi.

6

Kuorruta kakku lopulla täytteellä. Koristele rosmariinilla, puolukoilla ja kanelitangolla. Leikkaa terävällä veitsellä.

rosmariininoksia, sokeria, kanelitanko ja puolukoita
Miltä maistui?(35 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2021
|
Muokattu: 11.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

539

2257

33,7 g

18,8 g

45,9 g

37,2 g

1,0 g

12,7 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl piparkakkumaustetta,

1 kpl iso rosmariininoksa,

rosmariininoksia, sokeria, kanelitanko ja puolukoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli