Ranskalainen sipulipiiras - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen sipulipiiras

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa (vettä)
3/10 kpl
Hiivaa
5 - 6 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa

PINNALLE

1 kg
Sipulia
2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa
1 tl
Timjamia
1 kpl
Laakerinlehti
20 - 25 kpl
Mustaa oliivia
1 kpl
Anjovista

Näin teet

1

Valmista täyte. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä, mikä vie noin puoli tuntia. Mausta suolalla, timjamilla ja murskatulla laakerinlehdellä.Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja alusta joukkoon jauhoja niin,että saat kimmoisan taikinan. Lisää lopuksi joukkoon myös öljy. Anna taikinan kohota peitettynä.Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi pellin kokoiseksi levyksi. Anna senkin kohota hetki liinalla peitettynä.Valuta anjovikset ja jaa ne pitkittäin kahtia. Levitä jäähtynyt sipuliseos kohonneelle taikinalle ja asettele pinnalle anjovikset ristikoksi ja painele sinne tänne oliiveja.Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Nygård
Julkaistu: 27.8.2010
Muokattu: 15.5.2019