Ranskalainen sipulipiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ranskalainen sipulipiiras

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa (vettä)
3/10 kpl
Hiivaa
5 - 6 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa

pinnalle

1 kg
Sipulia
2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa
1 tl
Timjamia
1 kpl
Laakerinlehti
20 - 25 kpl
Mustaa oliivia
1 kpl
Anjovista

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista täyte. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä, mikä vie noin puoli tuntia. Mausta suolalla, timjamilla ja murskatulla laakerinlehdellä.Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja alusta joukkoon jauhoja niin,että saat kimmoisan taikinan. Lisää lopuksi joukkoon myös öljy. Anna taikinan kohota peitettynä.Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi pellin kokoiseksi levyksi. Anna senkin kohota hetki liinalla peitettynä.Valuta anjovikset ja jaa ne pitkittäin kahtia. Levitä jäähtynyt sipuliseos kohonneelle taikinalle ja asettele pinnalle anjovikset ristikoksi ja painele sinne tänne oliiveja.Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Nygård
Julkaistu: 27.8.2010
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.