Raparperikiisseli ja kookos-kauramuru - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperikiisseli ja kookos-kauramuru

Raparperikiisseli ja kookos-kauramuru
Annokset
6
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
225°C
Mansikkamehuun keitetty raparperikiisseli on varma kesän merkki. Kookos-kauramuru tuo annokseen purutuntumaa ja paahteista makua.
Jaa Somessa

Ainekset

550 g
(4 kpl) raparperin vartta
8 dl
mansikkamehua
1 dl
Sokeria
4 rkl
Perunajauhoja
1 dl
Vettä

KOOKOS-KAURAMURU

1/2 dl
Kookoshiutaleita
1/2 dl
Kaurahiutaleita
2 rkl
Fariinisokeria
1/2 tl
Kanelia

Vinkki: Säilytä kiisseli jääkaapissa ja kookos-kauramuru purkissa huoneenlämmössä.

Näin teet

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit noin 4 cm mittaisiksi paloiksi.

550 g
(4 kpl) raparperin vartta
2

Kiehauta mehu ja sokeri kattilassa. Siirrä raparperit kattilaan ja keitä, kunnes ne hajoavat.

1 dl
Sokeria
8 dl
mansikkamehua
3

Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Lisää seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kiehumiskupla nousee pintaan, siirrä kattila pois liedeltä.

4 rkl
Perunajauhoja
1 dl
Vettä
4

Ripottele kiisselin pinnalle sokeria ja anna jäähtyä.

5

Kiisselin jäähtyessä sekoita kookos-kauramurun ainekset keskenään. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa 10 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen puolivälissä.

1/2 dl
Kookoshiutaleita
2 rkl
Fariinisokeria
1/2 dl
Kaurahiutaleita
1/2 tl
Kanelia
Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 21.5.2013
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja45 g271 g
Proteiinia1 g8 g
Rasvaa2 g13 g
Kuituja3 g15 g
Energiaa kj914 5485
Energiaa kcal218 1310

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Vettä

  • 0.5 tl Kanelia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja45 g271 g
Proteiinia1 g8 g
Rasvaa2 g13 g
Kuituja3 g15 g
Energiaa kj914 5485
Energiaa kcal218 1310

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Vettä

  • 0.5 tl Kanelia

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Piia Arnould

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.