Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa noin 2 cm:n paloiksi.
Nypi käsin kulhossa tai sekoita monitoimikoneessa kuivat aineet ja rasva murumaiseksi seokseksi. Ota toiseen kulhoon talteen muruseosta noin 2,5 desilitraa piirakan pinnalle ripoteltavaksi. Riko pohjan muruseoksen joukkoon munat, lisää piimä ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle raparperipalat ja muruseos. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Pilko suklaa karkeaksi rouheeksi.
Ota piirakka uunista, ripottele pinnalle suklaarouhe ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes valkosuklaa tummuu hieman.
Vinkki: Kokeile täytteenä 500 grammaa vadelmaa raparperin sijaan.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1279
306
14,7 g
5,5 g
36,1 g
19,3 g
1,6 g
6,0 g
0,6 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli