Raparperipiirakkapelti | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Raparperipiirakkapelti

Raparperipiirakkapelti

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Raparperipiirakka on kevään klassikkoleivonnainen. Mehevä peltipiirakka valloittaa hapokkaan raikkaalla maullaan. Piirakan juju on paahdetussa valkosuklaa-murupinnassa, jossa on ihana kinuskinen maku.

Ruokavaliot

Ainekset

pohja ja murupinta

6 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
3 dl
sokeria
2 tl
ruokasoodaa
2 tl
vaniljasokeria
250 g
margariinia tai voita
2 kpl
kananmunaa
3 dl
piimää

täyte

600 g
(4–6 kpl) raparperinvartta

pinnalle

145 g
valkosuklaata

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa noin 2 cm:n paloiksi.

600 g
(4–6 kpl) raparperinvartta
2

Nypi käsin kulhossa tai sekoita monitoimikoneessa kuivat aineet ja rasva murumaiseksi seokseksi. Ota toiseen kulhoon talteen muruseosta noin 2,5 desilitraa piirakan pinnalle ripoteltavaksi. Riko pohjan muruseoksen joukkoon munat, lisää piimä ja sekoita tasaiseksi.

6 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
3 dl
sokeria
2 tl
ruokasoodaa
2 tl
vaniljasokeria
250 g
margariinia tai voita
2 kpl
kananmunaa
3 dl
piimää
3

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle raparperipalat ja muruseos. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

4

Pilko suklaa karkeaksi rouheeksi.

145 g
valkosuklaata
5

Ota piirakka uunista, ripottele pinnalle suklaarouhe ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes valkosuklaa tummuu hieman.

Vinkki: Kokeile täytteenä 500 grammaa vadelmaa raparperin sijaan.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.4.2020
Muokattu: 17.4.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1279

306

14,7 g

5,5 g

36,1 g

19,3 g

1,6 g

6,0 g

0,6 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli