Rapeat kesäkurpitsatangot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rapeat kesäkurpitsatangot

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee herkkua kesäkurpitsasta! Rapeat kesäkurpitsatangot maistuvat esimerkiksi illanvietossa. Tarjoa maustetun majoneesin kera.

Ainekset

2 kpl
(500 g) pientä kesäkurpitsaa
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Maitoa
1 dl
Raastettua parmesaania
1 dl
Korppujauhoja
Hiutalesuolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa kesäkurpitsat reilun sentin paksuisiksi tangoiksi. Sekoita maito ja munat keskenään syvällä lautasella. Sekoita parmesaaniraaste korppujauhoihin. Kasta tangot ensin muna-maitoseokseen ja kääntele sen jälkeen korppujauho-juustoseoksessa. Pane tangot öljyttyyn uunivuokaan tai leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Ripottele pinnalle vähän suolaa. Tarjoa tangot lisäkeruokana tai sormisyötävänä esim. valkosipulilla ja yrtillä maustetun majoneesin kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

368

88

2,3 g

0,5 g

12,3 g

3,3 g

1,3 g

4,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Raastettua parmesaania,

Hiutalesuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli