Ravut - Yhteishyvä

Ravut

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Pakasterapuja (16-22 kpl)

TARJOILUUN:

Paahtoleipää
Voita tai majoneesia
Tilliä
Sitruunaviipaleita

TARVIKKEET:

Rapuveitsiä
Ruokaliinoja
Lautasliinoja

Näin teet

1

Sulata ravut mieluiten hitaasti jääkaapissa, noin vuorokauden ajan. Huoneenlämmössä ravut sulavat 12 tunnissa. Ravut on keitetty tilliliemessä. Ne ovat sulatuksen jälkeen tarjoiluvalmiita. Asettele ravut laakealle vadille ja koristele kruunutillillä. Tarjoile.Rapujen syöntiohjeet1. Irrota sakset taittamalla ne ensimmäisen nivelen kohdalta.2. Katkaise saksien kärjet rapuveitsen reiän avulla. Ime reiästä mehu suuhun.3. Irrota selkäpanssari kokonaisena nostamalla se ravun takaosasta ylös. Kaavi kuoren alla oleva keltainen rapuvoi veitsellä suuhun.4. Vedä pyrstöliha ulos kuorta avaamatta vetämällä se ulos pyrstön tyvestä. Tarvittaessa auta veitsellä. Poista lihan päällä oleva musta suoli. Rapu on valmis syötäväksi. Aseta pyrstö halutessasi leivän päälle.RapujuhlatRapujuhlissa ravut tarjoillaan useimmiten alkuruokana. Rapuja varataan vähintään 5 kpl ruokailijaa kohden, mutta niitä voi tarjota enemmänkin. Rapujen kanssa tarjoillaan paahtoleipää, voita, tilliä ja sitruunaviipaleita. Kuoritut ravut asetellaan voidellun paahtoleivän päälle. Lisäksi kutsuilla tarjoillaan pääruoka ja jälkiruoka.Koristelu ja kattausPöytien ja ulko- sekä sisätilojen koristeluun käytetään runsaasti lyhtyjä ja kynttilöitä. Pihalla voi polttaa myös ulkotulia. Pöytien koristeluun sopivat kruunutilli, viinimarjapensaan oksat ja lautasliinat. Varaa ruokapöytään jokaiselle oma pieni kulho käsien huuhtomista varten. Lisää veteen sitruunanlohkoja tai mustaherukanlehtiä. Varaa riittävästi pieniä käsipyyhkeitä tai paksuja paperilautasliinoja kuivaamista varten.Tunnetko rapuveitsen?Rapuveitsi on tavallista ruokaveistä pienempi ja sen teräosassa on reikä saksien pään katkaisemista varten. Veistä voi käyttää apuna myös pyrstön avaamisessa jos pyrstölihaa ei saa vetämällä ulos.

Resepti
MInna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 12.7.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa