Riisiputinki eli pinaatti-riisi - Yhteishyvä

Riisiputinki eli pinaatti-riisi

Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Puuroriisiä
12 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio, esim. persilja-valkosipulikuutio
100 - 200 g
Tuoretta pinaattia tai 1 pkt (80 g) pakastepinaattia
1 rkl
Voita

Näin teet

1

Mittaa riisit ja vesi kattilaan. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä riisit avonaisessa kattilassa hiljalleen sekoittaen kypsiksi. Aikaa tähän kuluu noin 20 minuuttia. Silppua joukkoon lopussa huuhdottu pinaatti tai lisää jauhettu pakastepinaatti. Keitä vielä hetki kunnes neste haihtuu ja lisää voi. Huuhtele neljä isoa teekuppia tai pientä vuokaa kylmällä vedellä ja pakkaa riisiseos lusikalla painellen niihin. Jäähdytä hetki ja kumoa riisikupit vadille. Tarjoa ne heti tai uudelleen kuumennettuina kastikkeen kanssa. .

Resepti
Pirjo Muurinen
Julkaistu: 2.2.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa