Riisiputinki eli pinaatti-riisi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Riisiputinki eli pinaatti-riisi

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

3 dl
Puuroriisiä
12 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio, esim. persilja-valkosipulikuutio
100 - 200 g
Tuoretta pinaattia tai 1 pkt (80 g) pakastepinaattia
1 rkl
Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa riisit ja vesi kattilaan. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä riisit avonaisessa kattilassa hiljalleen sekoittaen kypsiksi. Aikaa tähän kuluu noin 20 minuuttia. Silppua joukkoon lopussa huuhdottu pinaatti tai lisää jauhettu pakastepinaatti. Keitä vielä hetki kunnes neste haihtuu ja lisää voi. Huuhtele neljä isoa teekuppia tai pientä vuokaa kylmällä vedellä ja pakkaa riisiseos lusikalla painellen niihin. Jäähdytä hetki ja kumoa riisikupit vadille. Tarjoa ne heti tai uudelleen kuumennettuina kastikkeen kanssa. .

Resepti:
Pirjo Muurinen
Julkaistu: 2.2.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.