
Riisipuuro ja sekahedelmäsoppa
Ainekset
SEKAHEDELMÄSOPPA
SUURUSTE
RIISIPUURO
Näin teet
Leikkaa sekahedelmät hieman pienemmiksi ja laita ne kattilaan. Lisää nesteet ja sokeri.
Kääri mausteet sekä sitrusten kuoret harsoliinan sisään ja upota nesteeseen. Kiehauta ja anna poreilla hiljalleen noin 25 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmeitä. Poista maustenippu.
Lisää suuruste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes seos suurustuu. Älä vatkaa. Siirrä kattila sivuun ja anna levätä hetki.
Kiehauta vesi ja laita joukkoon riisi, sokeri ja kaneli. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
Lisää joukkoon lämmitetty maito. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja lisää suola.
Nosta kattila liedeltä, peitä kannella ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Nosta pois kanelitanko. Annostele riisipuuro lautaselle ja tarjoile sekahedelmäsopan kera.
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 76 g | 303 g |
Proteiinia | 9 g | 34 g |
Rasvaa | 3 g | 13 g |
Kuituja | 1 g | 5 g |
Energiaa kj | 1572 | 6287 |
Energiaa kcal | 376 | 1502 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g kuivattuja sekahedelmiä
1 l Alitalon omenamehua
1.5 dl ruokosokeria
Vaniljatanko
Kanelitanko
Sitruunan raastettu kuori
Appelsiinin raastettu kuori
Kanelitanko
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 76 g | 303 g |
Proteiinia | 9 g | 34 g |
Rasvaa | 3 g | 13 g |
Kuituja | 1 g | 5 g |
Energiaa kj | 1572 | 6287 |
Energiaa kcal | 376 | 1502 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g kuivattuja sekahedelmiä
1 l Alitalon omenamehua
1.5 dl ruokosokeria
Vaniljatanko
Kanelitanko
Sitruunan raastettu kuori
Appelsiinin raastettu kuori
Kanelitanko