Riisipuuro ja sekahedelmäsoppa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Riisipuuro ja sekahedelmäsoppa

Riisipuuro ja sekahedelmäsoppa

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Riisipuuro on yksi joulun perinneherkuista. Sitä kutsutaan myös joulupuuroksi, jolloin sekaan laitetaan kokonainen manteli tuomaan saajalleen onnea. Riisipuuro tarjoillaan usein kanelin ja sokerin tai sekahedelmäsopan kera.

Ainekset

sekahedelmäsoppa

500 g
kuivattuja sekahedelmiä
1 l
vettä
1 l
Alitalon omenamehua
1 1/2 dl
ruokosokeria
Vaniljatanko
Kanelitanko
Sitruunan raastettu kuori
Appelsiinin raastettu kuori

suuruste

3 rkl
perunajauhoja
2 rkl
vettä

riisipuuro

2 1/2 dl
puuroriisiä
3 dl
vettä
1 dl
sokeria
Kanelitanko
1/2 tl
suolaa
7 dl
kulutusmaitoa

Valmistus

1

Leikkaa sekahedelmät hieman pienemmiksi ja laita ne kattilaan. Lisää nesteet ja sokeri.

500 g
kuivattuja sekahedelmiä
1 l
vettä
1 l
Alitalon omenamehua
1 1/2 dl
ruokosokeria
2

Kääri mausteet sekä sitrusten kuoret harsoliinan sisään ja upota nesteeseen. Kiehauta ja anna poreilla hiljalleen noin 25 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmeitä. Poista maustenippu.

Vaniljatanko
Kanelitanko
Appelsiinin raastettu kuori
Sitruunan raastettu kuori
3

Lisää suuruste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes seos suurustuu. Älä vatkaa. Siirrä kattila sivuun ja anna levätä hetki.

3 rkl
perunajauhoja
2 rkl
vettä
4

Kiehauta vesi ja laita joukkoon riisi, sokeri ja kaneli. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin.

2 1/2 dl
puuroriisiä
1 dl
sokeria
Kanelitanko
3 dl
vettä
5

Lisää joukkoon lämmitetty maito. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja lisää suola.

7 dl
kulutusmaitoa
1/2 tl
suolaa
6

Nosta kattila liedeltä, peitä kannella ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Nosta pois kanelitanko. Annostele riisipuuro lautaselle ja tarjoile sekahedelmäsopan kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 24.12.2017
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1572

376

3,3 g

2,0 g

75,8 g

30,0 g

1,3 g

8,5 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g kuivattuja sekahedelmiä,

1 l Alitalon omenamehua,

1,5 dl ruokosokeria,

Vaniljatanko,

Kanelitanko,

Sitruunan raastettu kuori,

Appelsiinin raastettu kuori,

Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli