Rosolli | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rosolli reseptit

Rosolli

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Rosolli reseptit eroavat paljon toisistaan. Tässä reseptissä rosolli kootaan keitetyistä juureksista sekä kastikkeesta, joka sisältää kuohukermaa sekä valkoviinietikkaa.

Ainekset

4 - 5 kpl
Keitettyä punajuurta tai etikkapunajuurta
3 kpl
Keitettyä porkkanaa
3 kpl
Keitettyä perunaa
2 - 3 kpl
Maustekurkkua
2 kpl
Pientä sipulia
1 - 2 kpl
Hapanta omenaa

kastike

2 dl
Kuohukermaa
1 tl
Valkoviinietikkaa
Ripaus suolaa, sokeria ja jauhettua valkopippuria
Etikkapunajuurien lientä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä kasvikset kuorineen etukäteen ja säilytä viileässä ennen kuorimista. Kuori ja leikkaa kasvikset tasakokoisiksi, pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset keskenään tai asettele erikseen tarjoiluastiaan.

3 kpl
Keitettyä porkkanaa
3 kpl
Keitettyä perunaa
2 kpl
Pientä sipulia
2 - 3 kpl
Maustekurkkua
4 - 5 kpl
Keitettyä punajuurta tai etikkapunajuurta
1 - 2 kpl
Hapanta omenaa
2

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta ja värjää etikkapunajuuren liemellä vaaleanpunaiseksi. Tarjoile kastike erikseen.

2 dl
Kuohukermaa
Etikkapunajuurien lientä
Ripaus suolaa, sokeria ja jauhettua valkopippuria
1 tl
Valkoviinietikkaa
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 2.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.