Savukalapiiraat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Savukalapiiraat

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta

Ainekset

1/2 l
Maitoa tai kasvislientä tai molempia yhdessä
50 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
1 kpl
Muna
1 tl
Paprikaa
1 kg
Hiivaleipäjauhoja
1 dl
Öljyä tai voita sulatettuna

täyte

2 dl
Puuro- tai avorioriisiä
3 - 4 dl
Vettä
1 kpl
Yrttiliemikuutio
2 - 3 kpl
Keitettyä munaa (8 min)
1 kpl
Raaka muna
200 g
Savulohta
Nippu tilliä hienonnettuna
(tilkka maitoa tai vettä)
Ripaus sitruunapippuria

voiteluun

Munaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murenna hiiva kädenlämpöiseen (37 astetta) nesteeseen. Lisää suola, sokeri, muna ja paprika. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Vatkaa sekaan vähitellen jauhot.Aloita taikinan alustaminen, kun taikina on sakeaa. Lisää alustamisen lopulla rasva ja jauhoja tarpeen mukaan. Jatka edelleen, kunnes taikina on löysää, mutta kimmoisaa.Kohota se sitten kaksinkertaiseksi. Kauli taikina isoksi levyksi, josta otat pientä lautasta apuna käyttäen ja veitsellä leikaten pyöreitä kakkuja.Valmista täyte taikinan kohotessa eli kypsennä riisit avonaisessa kattilassa vähässä vedessä keskilämmöllä. Keitä ja hienonna munat. Silppua lohi. Yhdistä täytteen kaikki ainekset ja mausta hyvin.Nosta täytettä pyörylän toiselle reunalle ja käännä toinen puoli päälle. Paina reunat yhteen haarukalla. Nosta piiraat pellille, kohota uudelleen, voitele, pistele ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa keiton lisänä tai kahvipöydässä.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 22.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.