Savulohiletut | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Täytetyt letut lohi

Savulohiletut

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta
Täytetyt letut maistuvat myös suolaisella täyteellä. Lohi sopii erinomaisesti suolaisten lettujen sisälle.

Ainekset

1 l
Vettä
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Maitojauhetta
2 dl
Ohrajauhoja
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1/2 dl
Juoksevaa margariinia

paistamiseen

Juoksevaa margariinia

kalatäyte

300 g
Perattua savulohta
1 kpl
(200 g) raejuustoa
1 dl
Ranskankermaa
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 - 3 tl
Sitruunamehua
1/2 dl
Hienonnettua tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Vatkaa 2 dl vettä ja munat sekaisin. Sekoita joukkoon kaikki kuivat aineet. Lisää loppu vesi ja margariini. Anna turvota noin puolisen tuntia.

1 l
Vettä
4 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ohrajauhoja
2 dl
Maitojauhetta
1 tl
Suolaa
1/2 dl
Juoksevaa margariinia
2

Paista taikinasta rasvassa muurinpohjapannulla tai tavallisella lettupannulla suuria lettuja.

Juoksevaa margariinia
3

Hienonna ruodottomaksi perattu savukala. Lisää muut aineet. Tarjoa letut kalatäytteen kanssa.

300 g
Perattua savulohta
1/2 dl
Hienonnettua tilliä
1 dl
Ranskankermaa
2 - 3 tl
Sitruunamehua
1 kpl
(200 g) raejuustoa
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

818

195

8,7 g

2,8 g

18,1 g

4,0 g

1,0 g

10,4 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 tl Suolaa,

Juoksevaa margariinia,

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

0,5 dl Hienonnettua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli