Savusilakkakiusaus - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savusilakkakiusaus

Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Savusilakoita
600 g
Pakastettua peruna-sipuliseosta tai 6-7 perunaa ja 2 sipulia suikaloituna
4 dl
Ruoanvalmistuskermaa
1 - 2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
Nippu tilliä
Pippuria
100-150 g kastikelihaa tai sian sivua kuutioina halutessasi

VUOKAAN:

1 rkl
Voita

Näin teet

1

Perkaa savusilakat käsin niin, että saat niistä ainakin selkälihat talteen. Voit käyttää ruokaan myös kylkilihat ja mädit sekä ainakin osan nahkaa, josta tulee voimakasta savun makua.Kuori ja suikaloi perunat ja sipulit ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneen karkealla raastinterällä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.Voitele laakea uunivuoka voilla. Lado siihen vuorotellen peruna-sipuliseosta ja kalapaloja. Mausta kerrokset tillisilpulla ja suolalla. Musta- tai valkopippuriakin voit lisätä, joskaan se ei ole välttämätöntä.Paina ainekset kädellä tasaiseksi kerrokseksi. Lisää päälle kerma ja sen verran vettä, että neste pilkottaa hiukan päällimmäisen perunakerroksen lomasta. Levitä päälle pieniksi kuutioidut lihapalaset, jotka mehevöittävät paistoksen. Jos et halua käyttää lihaa, voit myös peittää pinnan suojaavalla juustoraasteella. Kypsennä kiusausta uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Tarjoa lisänä salaattia..

Resepti
Pirjo Muurinen
Julkaistu: 30.12.2004
Muokattu: 15.5.2019