Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Itsenäisyyspäiväkakku

Sinivalkoinen kakku mitalikahveille - Hyvä Suomi!

timer-iconNoin tunti  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Tämä britapohja on täydellinen kakku juhlistamaan urheilijoiden menestystä talviolympialaisissa. Kakku täytetään mustikkahillolla, pensasmustikoilla ja vaniljaisella tuorejuusto-kermavaahdolla.

Ainekset

150 g
voita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl
sokeria
4 kpl
keltuaista
60 g
(noin 8 kpl) piparkakkuja
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
kardemummaa
1 1/2 dl
maitoa

Marenki

4 kpl
valkuaista
2 dl
sokeria
50 g
(1 dl) mantelilastuja tai -rouhetta

Täyte ja koristelu

2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
1 1/2 dl
mustikkahilloa
250 g
(2 rs) pensasmustikoita
minttua

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset yksitellen rasva-sokerivaahtoon samalla vatkaten. Hienonna piparkakut kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Yhdistä piparimurut ja kuivat aineet. Lisää ne ja maito vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille.

150 g
voita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl
sokeria
4 kpl
keltuaista
60 g
(noin 8 kpl) piparkakkuja
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
kardemummaa
1 1/2 dl
maitoa
2

Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle ja ripottele mantelit pinnalle.

4 kpl
valkuaista
2 dl
sokeria
50 g
(1 dl) mantelilastuja tai -rouhetta
3

Paista 175-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

4

Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto siihen. Leikkaa pohja neljään osaan. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle 1/3 hillosta ja 1/4 vaahdosta sekä mustikoista. Toista, kunnes kakku on koottu. Levitä pinnalle loppu vaahto. Koristele kakku mustikoilla ja mintunlehdillä.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
1 1/2 dl
mustikkahilloa
250 g
(2 rs) pensasmustikoita
minttua
Miltä maistui?(14 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.11.2021
Muokattu: 16.2.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

460

1925

27,3 g

12,9 g

44,5 g

34,4 g

2,1 g

7,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli