Sitruunainen britatorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruunainen britatorttu

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta

Ainekset

pohja:

125 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 kpl
Munankeltuaista
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Maitoa

marenki:

2 kpl
Munanvalkuaista
1 1/4 dl
Sokeria
1/4 dl
Pähkinä- tai mantelirouhetta

täyte:

3 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
4 rkl
Maissitärkkelystä
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 kpl
Keltuaista

pinnalle:

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Erota kananmunasta valkuaiset puhtaaseen kulhoon, ota talteen myös keltuaiset. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito vuorotellen sekoittaen. Levitä taikina uunipellille öljyllä voidellun leivinpaperin päälle.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Muotoile marenkiseos aaltoilevaksi lastan tai lusikan avulla. Ripottele pähkinä- tai mantelirouhe pinnalle. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Jäähdytä pohja.Valmista täyte. Raasta sitruunan kuori siten, että valkoista osaa ei tule mukaan. Halkaise sitruuna ja purista mehu. Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Jäähdytä.Puolita torttulevy ja nosta puolikas pohjaksi tarjoilulautaselle. Levitä sitruunatäyte levylle ja nosta toinen torttulevy kanneksi. Siivilöi tomusokeria pinnalle ja tarjoile.Paistolämpötila 175Paistoaika n. 20 min.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.3.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.