Sitruunainen risotto | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunainen risotto

Sitruunainen risotto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tämä risotto maustuu sitruunalla ja parmesaanilla. Sitruunarisottoa voi tarjota kalan tai kasvisten kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1 rkl
Öljyä
3 dl
Risottoriisiä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota tai 3 rkl kasvisfondia
1 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1/2 tl
Mustapippurirouhetta
1/2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
Ruukku sitruunamelissaa halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja riisiä öljyssä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kuumenna vesi ja liuota liemikuutio tai fondi veteen. Lisää kuumaa kasvislientä riisin joukkoon vähitellen kypsymisen aikana. Anna risoton hautua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen ja lientä lisäten noin 20 minuuttia. Mausta risotto sitruunamehulla, sitruunankuoriraasteella, mustapippurilla ja parmesaaniraasteella. Veistä parmesaanilastuja halutessasi vielä joukkoon ennen tarjoilua.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.12.2006
Muokattu: 23.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.