Sitruunainen risotto - Yhteishyvä

Sitruunainen risotto

Sitruunainen risotto
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Tämä risotto maustuu sitruunalla ja parmesaanilla. Sitruunarisottoa voi tarjota kalan tai kasvisten kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1 rkl
Öljyä
3 dl
Risottoriisiä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota tai 3 rkl kasvisfondia
1 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1/2 tl
Mustapippurirouhetta
1/2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
Ruukku sitruunamelissaa halutessasi

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja riisiä öljyssä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kuumenna vesi ja liuota liemikuutio tai fondi veteen. Lisää kuumaa kasvislientä riisin joukkoon vähitellen kypsymisen aikana. Anna risoton hautua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen ja lientä lisäten noin 20 minuuttia. Mausta risotto sitruunamehulla, sitruunankuoriraasteella, mustapippurilla ja parmesaaniraasteella. Veistä parmesaanilastuja halutessasi vielä joukkoon ennen tarjoilua.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.12.2006
Muokattu: 4.1.2019
Jaa Somessa