Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunaiset lohipullat

timer-icon15 min
Fork and knife
14 Kappaletta
Fork and knife
14 Kappaletta
Helpot kalapullat syntyvät vaikka tähteeksi jääneestä lohesta.

Ainekset

300 g
Kypsää lohta (esim. savulohta)
1 kpl
Sitruuna
1 dl
Korppujauhoja
1 dl
Vettä
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
Valkopippuria
Suolaa, tarvittaessa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 220 asteeseen. Riivi lohi pieneksi ja poista ruodot. Pese sitruuna ja raasta puolet kuoresta hienoksi raasteeksi.

300 g
Kypsää lohta (esim. savulohta)
1 kpl
Sitruuna
2

Mittaa korppujauhot ja vesi kulhoon, lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Purista sitruunan mehu ja lisää kuoriraaste seokseen. Mausta pippurilla. Jos lohi ei ole kovin suolaista, lisää hieman suolaa. Sekoita lohi joukkoon ja anna tekeytyä 10 minuuttia.

1 dl
Korppujauhoja
1 dl
Vettä
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
Valkopippuria
Suolaa, tarvittaessa
3

Pyörittele lohipullat käsin ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 20 minuuttia tai kunnes pullat ovat kiinteitä ja hieman ruskistuneita.

Miltä maistui?
Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.3.2017
|
Muokattu: 26.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

71

298

4,6 g

1,1 g

2,7 g

0,1 g

0,3 g

4,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

0,5 tl Valkopippuria,

Suolaa, tarvittaessa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli